INOVACIJE NA VRAČARU: Postavljen prvi pametni kontejner
Foto: Beoinfo

Opremljeni senzorima

INOVACIJE NA VRAČARU: Postavljen prvi pametni kontejner

Beograd -

Prvi kontejneri za odlaganje starog tekstila i podzemni kontejneri sa senzorima popunjenosti postavljeni su danas u beogradskoj opštini Vračar a gradski zvaničnici su najavili da će samo na teritoriji te opštine biti postavljeno više od 80 takvih spremišta za smeće.

Kako se navodi u saopštenju, prvi kontejneri tog tipa postavljeni su na uglu Mileševske i Ulice vojvode Dragomira, a zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je naglasio da će više od 80 takvih kontejnera biti postavljeno upravo na teritoriji Vračara.

"Kontejneri za staru odeću predstavljaju novost na beogradskim ulicama, a ukupno će na Vračaru biti postavljeno i obnovljeno više od 500 kontejnera, što podzemnih, što onih sa različitom kubikažom, i to je izuzetno važno jer Vračar kao urbana zona ima malo mesta, zbog čega je važno da budu dobro pozicionirani i odgovarajućih dimenzija. Nova vrsta podzemnih kontejnera sa senzorom, koji mere popunjenost, doneće uštede transportnih troškova Gradskoj čistoći, a novi otvori su širi i dozvoljavaju ubacivanje kesa veće zapremine", rekao je Mladenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track