(FOTO) PA TI BUDI SRPSKA PRINCEZA: Jelisaveta se vozi gradskim autobusom!
Foto: Printscreen FB Uživo Iz Beogradskih Tramvaja I Autobusa

Ne pomaže ni plava krv

(FOTO) PA TI BUDI SRPSKA PRINCEZA: Jelisaveta se vozi gradskim autobusom!

Beograd -

BEOGRAD - Princeza Jelisaveta Karađorđević pokazala je da je prava srpska princeza, koja deli sudbinu svog naroda jer se kao i narod ne vozi limuzinom nego gradskim autobusom!

Naime, putnici beogradskog GSP "uslikali" su princezu kako se vozi jednim od autobusa, a prema fotografiji očigledno je s nekima od njih i proćaskala.

A kako je to izgledalo, pogledajte sami

Knjeginja Jelisaveta Karađorđević

Posted by Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva on Monday, April 11, 2016

Njena vožnja GSP-om izazvala je oprečne komentare - od onih koji je hvale do onih koji kažu da pošto nismo kraljevina sasvim je normalno da se i "princeza" vozi autobusom.

Podsetimo, princeza Jelisaveta rođena je u Beogradu kao jedina kćerka jugoslovenskog kneza Pavla (kneza namesnika umesto Kralja Petra II, najstarijeg sina svog brata od strica) i grčke i danske kneginje OIge. Ona je u drugostepenom srodstvu sa španskom kraljicom Sofijom i Čarlsom, princom od Velsa, a takođe je i rođaka princa Majkla, sadašnjeg Vojvode od Kenta i princeze Aleksandre od Kenta. Pored toga, ona je čukun-unuka vožda Karađorđa, koji je podigao prvi srpski ustanak protiv Turaka 1804. godine.

Školovala se u Južnoj Africi, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj, a u Parizu je diplomirala istoriju umetnosti. Govori engleski, francuski, španski, italijanski i srpski jezik, a državljanka je Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije, dok se državljanstva Sjedinjenih Američkih Država odrekla 2012. godine. Od 2002. godine, princeza Jelisaveta živi u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track