POSTAVLJEN TEMELJAC ZA KULU BEOGRAD Vučić: Sa ovom lepotom niko u regionu neće moći da se takmiči!
Foto: Marina Lopičić

Svečanost na Savskom šetalištu

POSTAVLJEN TEMELJAC ZA KULU BEOGRAD Vučić: Sa ovom lepotom niko u regionu neće moći da se takmiči!

Beograd -

Na Savskom šetalištu danas je postavljen kamen temeljac za Kulu Beograd, što predstavlja veliku prekretnicu u okviru master-plana Beograda na vodi, a svečanosti na savskom šetalištu prisustvovao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Master plan Beograd na vodi obuhvata komercijalne centre, renomirane svetske hotele, obrazovne i zdravstvene ustanove i čitav niz zabavnih sadržaja, saopštila je kompanija Belgrade Waterfront.

"Danas pravimo još jedan korak, s ciljem da deo zemlje koji je bio znak zaostalosti i nemara promenimo. Razvoj i promene su deo puta kojim svaka zemlja prolazi, idući ka boljoj budućnosti. Kako je veliki Hemingvej govorio: "Kada se ljudi slažu sa mnom, uvek imam osećaj da sam negde pogrešio." Zato je dobro da u demokratskoj atmosferi svako iskazuje svoj stav i svoje mišljenje. Ali progres i prosperitet zemlje ne mogu i neće biti zaustavljeni", naveo je Vučić.

Pojekat će od Srbije napraviti zemlju uspeha i obasjaće potencijal koji ima Beograd, rekao je Vučić.

"Zapuššteno mesto je očišćeno i sutra će, kako je istakao, "biti velelepni prostor sa kojim niko u regionu po lepoti neće moći da se takmiči".

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Kula viša od 160 metara, sa pogledom na Savu, postaće novo obeležje Belgrade Waterfronta, navodi se u saopštenju i dodaje da polaganje kamena temeljca simbolizuje ekonomski rast Grada Beograd i Srbije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da bi Kula Beograd trebalo da bude izgrađena za tri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track