NOVI BEOGRAD: Bežanijska kosa dobila novi park i igralište
Foto: Opština Novi Beograd

Prekoputa zgrada u ulici Dimitrja Georgijevića Starika

NOVI BEOGRAD: Bežanijska kosa dobila novi park i igralište

Beograd -

NOVI BEOGRAD - Opština Novi Beograd otvorila je još jedan novi park. Ovog puta na Bežanijskoj kosi, na prostoru koji se nalazi prekoputa zgrada u ulici Dimitrja Georgijevića Starika.

Novi kutak za odmor i rekreaciju rešiće problem nedostatka mesta sa sportskim sadržajima, kako za decu, tako i za starije sugrađane u ovom delu opštine.

- Uređenje parkova i dečijih igrališta bio je jedan od prioriteta tokom čitavog mandata. Trudili smo se, koliko nam to budžet omgućava, da napravimo što veći broj parkova i dečijih igrališta. Posebno sam ponosan na činjenicu da smo postavili standard da svaki park mora da ima sve elemente koje građani zahtevaju: dečije igralište, fitnes teretanu, park za pse i prostor za odmor starijih. Kada vidim da je park koji smo napravili pun dece, kao danas, stvarno mi je puno srce - istakao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Na dečjem igralištu postavljeni su novi, moderni rekviziti za igru najmlađih doke će oni stariji moći da se zabave na fitnes spravama.

Pored toga, park poseduje ograđeni deo parka za pse i prostor za odmor starijih sa šah stolovima.

(TEKST I FOTO: Opština Novi Beograd)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track