Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća
Foto: Dado đilas

Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Beograd -
Sajam će trajati do 18. maja i na njemu će se predstaviti najnovije tehnologije za sve grane industrije, nacionalne privrede mnogih zemalja, a biće organizovani i prateći stručni skupovi, kao i prezentacije izlagača

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu počeo je 56. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na kojem će se predstaviti više od 500 izlagača iz 23 zemlje.Sajam će trajati do 18. maja i na njemu će se predstaviti najnovije tehnologije za sve grane industrije, nacionalne privrede mnogih zemalja, a biće organizovani i prateći stručni skupovi, kao i prezentacije izlagača i demonstracije proizvoda i usluga.Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin kazao je otvarajući ovu petodevnu manifestaciju da sajam ima izuzetan značaj za budući razvoj industrije u zemlji i regionu."Sajam datira od 1937. godine kao tradicionalno mesto susreta i poslovnih kontakata i omogućava izlagačima da razmene iskustva i unaprede svoje poslovanje", kazao je Bugarin.On je dodao da će na toj manifestaciji koja se održava u svim halama Beogradskog sajma biti predstavljeno 110 noviteta, od kojih je preko polovine domaćih.

Samo tehnološki razvijena Srbija može naći svoje ravnopravno mesto u evropskoj zajednici i na svetskom tržištu, naglasio je predsednik PKS-a.Učešće na sajmu najavio je i Zavod za intelektualnu svojinu Srbije koji će promovisati svoje usluge i svest o značaju zastite intelektualne svojine.Radno vreme sajma čiji je slogan "Teh (Teć) počinje" je od 10.00 do 18.00, a cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, za grupne posete 250 dinara, za učenike i studente ulaz je besplatan, a parking košta 100 dinara po satu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track