KOLABIRANJE ZBOG VRUĆINE: Pune ruke posla za lekare Hitne pomoć
Foto: Marina Lopičić

Izbegavati šetnju od 10 do 17 sati

KOLABIRANJE ZBOG VRUĆINE: Pune ruke posla za lekare Hitne pomoć

Beograd -

BEOGRAD - Zbog visokih temperatura Hitna pomoć imala je danas pune ruke posla, a sutra se očekuje još toplije vreme sa temperaturom do 38 stepeni Celzijusa.

"Imali smo danas ogromnu gužvu, povećan je broj poziva sa javnih mesta zbog kolabiranja", rečeno je u beogradskoj Hitnoj pomoći.

Sutra se u Srbiji očekuje još topliji dan, sa najvišim dnevnim temperaturama biće od 32 do 38 stepeni, saopštio je Republilčki hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo, a najviša dnevna oko 37 stepeni.Meteorolog Časlav Stanojević kaže da ovako visoke temperature nisu ništa novo za ovo doba godine i da pogoduju usevima.

"Ovakve temperature odgovaraju usevima, posebno pšenici, pivarskom ječmu", naglašava Stanojević.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura savetuje da se tokom vrelih dana pije što više tečnosti, i ukazuje da se ne treba izlagati suncu u najtoplijem delu dana od 10 do 17 sati.

Ona savetuje da hronični bolesnici redovno koriste terapiju, a da osobe sa povišenim krvnim pritiskom koriguju terapiju u dogovoru sa lekarom.Prostorije u kojima se boravi, kako kaže, treba što češće provetravati.

Za dane vikenda biće malo svežije, od ponedeljka temperatura u manjem porastu, uglavnom u intervalu od 30 do 35 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track