BAHATO: Betonira dečji parkić da digne baštu kafića
Foto: Kurir

Divlja gradnja u beogradskom naselju Mirijevu

BAHATO: Betonira dečji parkić da digne baštu kafića

Beograd -

Stanari zgrade u Ulici Ulofa Palmea ogorčeni na vlasnika lokala koji bez ijedne dozvole gradi terasu u dvorištu i uništava zelenu površinu

Umesto da se deca koja žive u Ulici Ulofa Palmea 7 na Mirijevu igraju u parkiću ispred zgrade, na tom mestu vlasnik kafića „Bardo“ bespravno gradi terasu za svoj ugostiteljski objekat!

Ne poštuje zabranuIako nema potrebne dozvole nadležnih službi da menja izgled dvorišta, to ga ipak nije sprečilo da prekopa zelenu površinu kako bi napravio letnju baštu, a da stvar bude još gora, on se uopšte nije konsultovao s predsednikom skupštine stanara ove zgrade.

- Vlasnik kafića ima neku dozvolu od „Zelenila“ po kojoj može da koristi tu površinu, ali ne i da menja njen izgled, da tu nešto betonira, prekopava...

On se toga ne pridržava, već izvodi radove kojima parkiću menja celokupan izgled. Isekao je drveće, srušio veliki potporni zid, napravio rupetinu u parkiću... Prijavili smo u petak slučaj komunalnoj policiji, koja je izašla na teren i zaustavila radove, ali je samo sat vremena kasnije sve nastavljeno po starom - ogorčeni su stanari.

Krivične prijaveVladan Dinić, poznati novinar koji živi u toj zgradi, kaže da su komšije, nakon što su radovi juče nastavljeni uprkos zabrani, alarmirali mnoge gradske službe, ali da niko nije reagovao.

- Zato ćemo u ponedeljak podneti krivične prijave protiv nadležnih inspekcija opštine Zvezdara, Skupštine grada i vlasnika kafića - kaže on.

Do vlasnika kafića juče nismo uspeli da dođemo, a za razgovor nisu bili raspoloženi ni radnici koje smo zatekli na terenu. Samo su kratko rekli:- Nemamo mi gazdu, ne možemo sad da pričamo, moramo što pre posao da završimo.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja