MAJSTORE, SVAKA ČAST! Vozač autobusa spasao devojku da ne skoči sa Plavog mosta
Foto: Dragana Udoviči

Herojski čin

MAJSTORE, SVAKA ČAST! Vozač autobusa spasao devojku da ne skoči sa Plavog mosta

Beograd -

Dramatična scena odigrala se u nedelju oko 15 časova, a u glavnoj ulozi je bio vozač privatnog prevoznika na liniji 50.

Dok su šokirani vozači posmatrali devojku kako klizi ka ivici Plavog mosta, Vojislav Marković (60) je izleteo iz autobusa, zgrabio je i spasao sigurne smrti.

#Nije bilo vremena ni za kakvo ubeđivanje. Da je prošlo još 15-20 sekundi, ona bi skočila! Ima možda oko 18 godina, prešla je preko ograde više od metra, držala se samo jednom rukom i gledala dole na auto-put. Pošto mi je bila okrenuta leđima, polako sam došao naspram nje autobusom, otvorio prednja vrata, povukao ručnu kočnicu, upalio četiri migavca i izleteo. Ščepao sam je po sredini struka da slučajno ne ispadne, a jedan dečko mi je pomogao da je vratimo nazad", priseća se Marković.

Ubrzo potom pristigli su policija i Hitna pomoć.

"Ona je plakala i govorila: "Što me niste pustili?" Poljubio sam je i rekao da se ne boji. ne znam ni koje ni zašto je to uradila, ali sa decom treba biti pažljiv, osetljivi su u tim godinama. kad sam se vratio u autobus, usledili su aplauzi i povici: "Bravo, majstore!" Bio sam ponosan što sam uspeo da je spasem. Imam i ja ćerku od 22 i sina od 27 godina i odmah sam se setio njih", priča on i dodaje da bi voleo ponovo da vidi tu devojku, da zna da je živa i zdrava i da će biti dobro.

(Blic/Mateja Beljan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track