UZ JUNSKE RAČUNE ZA INFOSTAN: Građani mogu da podrže roditeljsku liniju
Foto: Zorana Jevtić

Akcija UNICEF u Srbiji

UZ JUNSKE RAČUNE ZA INFOSTAN: Građani mogu da podrže roditeljsku liniju

Beograd -

BEOGRAD - Građani Beograda mogu da podrže rad roditeljske telefonske linije kroz uplatnice UNICEF-a, koje prispevaju uz junske račune za JKP „Infostan.“

Svim zainteresovanim građanima omogućeno je da na već popunjenim uplatnicama dopišu željeni iznos donacije, te da plaćanje izvrše na šalterima pošte, odnosno banke po izboru.

UNICEF u Srbiji uspostavio je roditeljsku liniju u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, kako bi roditeljima obezbedio besplatnu i stručnu pomoć savetnika. Telefonska linija trenutno radi od 17 do 20 časova svakoga dana, a kako bi funkcionisala punim kapacitetom, potrebne su nove donacije.

UNICEF poziva Beograđane da nastave da neguju humanost i prepoznatljiv duh solidarnosti, i da kroz donacijeroditeljskoj liniji direktno pomognu unapređenje roditeljstva i dobrobiti svakog deteta u našoj zemlji.

Intenzivne društvene promene, ekonomsko osiromašenje porodice, jačanje potrošačkog mentaliteta i novinekoje nosi internet društvo donose i sve više izazova u vaspitavanju dece. Roditelji se pitaju kako da se postavekada dete ima napade besa u najranijem periodu života, kada kreće u vrtić ili školu ili kada kao tinejdžerispituje granice roditeljske tolerancije… kako da zaštite dete od nasilja na društvenim mrežama, maltretiranjavršnjaka ili kako da mu pomognu kada proživaljava prvu neuzvaćenu ljubav.

Roditelji su deci najvažnije osobe u životu. Oni su tu da ih zaštite, nauče i posavetuju, razgovaraju o svemu štoih interesuje. Oni deci postavljaju sistem vrednosti koji će ih pratiti kroz život. Roditeljska linija osmišljena jekao pravovremena i stručna pomoć za prevazilaženje svakodnevnih problema sa kojima se roditelji suočavajutokom perioda odrastanja njihove dece.

UNICEF se širom sveta finansira isključivo iz dobrovoljnih donacija – vlada, vladinih agencija, fondacija,korporativnog sektora i pojedinaca.

U našoj zemlji, UNICEF sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe koji su usmereni na podršku državi da obezbedi zdravo odrastanje svakog deteta, optimalan razvoj u ranom detinjstvu, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje, odgovarajuću socijalnu zaštitu dece i porodica, kao i socijalno uključivanje marginalizovane dece i adolescenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja