NA VUČIĆEV PREDLOG: Ambasador Norveške počasni građanin Beograda
Foto: Beoinfo

Velika pomoć posle majskih poplava 2014.

NA VUČIĆEV PREDLOG: Ambasador Norveške počasni građanin Beograda

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obavestio je danas ambasadora Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstada da će biti predložen za počasnog građanina Beograda, zbog toga što je Kraljevina Norveška pružila veliku pomoć Beogradu nakon majskih poplava 2014. godine.

Kako se navodi u saopštenju gradske vlasti, na inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića, odluka o dodeljivanju titule počasnog građanina norveškom ambasadoru trebalo bi da bude doneta na sednici Skupštine grada u septembru, dok bi mu povelja o tome bila uručena potom, na posebnoj, svečanoj sednici tog tela.

Gradonačelnik Beograda je danas na sastanku sa Bjernstadom istakao da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose, koji će biti i dodatno učvršćeni. "Ovo je način da zahvalimo prijateljima koji su najviše pomogli Beogradu i Srbiji nakon majskih poplava. Prijatelji se poznaju u nevolji, a Norveška je uvek bila uz našu zemlju kada joj je to najpotrebnije", rekao je Mali.

Ambasador Bjernstad je rekao da mu je čast da postane počasni građanin Beograda. Norveška je pomogla sanaciju predškolskih i školskih ustanova, ustanova zdravstvene zaštite i kulture u 10 opština u Srbiji, oštećenim u poplavama 2014. godine, a najveći deo sredstava je bio za opštinu Obrenovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track