SPREMNI BAGERI: Uskoro rušenje objekata koji ne mogu biti legalizovani
Foto: Fonet

Akcija ministarstva i Grada

SPREMNI BAGERI: Uskoro rušenje objekata koji ne mogu biti legalizovani

Beograd -

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grad Beograd dogovorili su danas da u narednih desetak dana zajednički utvrde spisak objekata koji ne ispunjavaju uslove za ozakonjenje, jer su građeni posle stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju i moraju biti srušeni.

Na sastanku ministarke Zorane Mihajlović sa predstavnicima Grada, na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim i gradskim menadžerom Goranom Vesićem, zajedničko radno telo je utvrdilo kriterijume na osnovu kojih će se odrediti redosled objekata za rušenje na teritoriji Beograda.

Dogovoreno je i da timovi ministarstva koji kontrolišu primenu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o ozakonjenju objekata, sprovedu narednih dana kontrolu gradskih opština, radi provere zakonitosti rada opštinskih građevinskih inspekcija, saopšeno je iz kabineta ministarke Zorane Mihajlović.

Foto: Stevan Jokić
Foto: Stevan Jokić

Zakon o ozakonjenju objekata donet je kako bi pomogao građanima, a od svih lokalnih samouprava Grad Beograd ima najviše nelegalnih objekata, više od 300.000 i to samo onih za koje je podnet zahtev za legalizaciju.Stvarni broj nezakonito izgrađenih objekata biće poznat kada se završi popis i evidentiranje tih objekata, u skladu sa zakonom.

Objekti koji ne mogu biti ozakonjeni biće srušeni, a svi koji su pokušali da izigraju zakon, bilo da je reč o investitorima koji su nelegalno gradili ili o opštinskim načelnicima ili građevinskim inspektorima, snosiće odgovornost za takvo postupanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track