ŠOK NA AERODROMU NIKOLA TESLA: U prtljagu putnika pronađena vučja glava!
Foto: FOTO CARINA

ŠOK NA AERODROMU NIKOLA TESLA: U prtljagu putnika pronađena vučja glava!

Beograd -

BEOGRAD - Carinici na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" zaplenili su danas prepariranu glavu zaštićene vrste vuka (Canis lupus), saopštila je Uprava carina Srbije.

Prepariranu glavu zaštićene vrste vuka pokušao je da bez odgovarajućih CITES dozvola u našu zemlju unese ruski državljanin, koji je danas u podne doputovao letom iz Moskve.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina Srbije, putnik se preuzimanju prtljaga uputio u zeleni kontrolni prolaz, namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli. Pošto je zaustavljen, u njegovom prtljagu je pronađena preparirana vučja glava.

Vuk (Canis lupus) je zaštićena vrsta Konvencijom o međunarodnom prometu ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES) i za svaki vid prekograničnog prometa potrebno je prethodno pribavljanje odgovarajućih CITES dozvola od nadležnih državnih organa.

U cilju sankcionisanja prestupa i daljeg postupanja sa privremeno oduzetim primerkom, Uprava carina je predmet prepustila u dalju nadležnost republičkim inspektorima za zaštitu životne sredine.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track