Najnovije vesti

ZA SVE KOJI VOLE KUCE I MACE: Festival kućnih ljubimaca za vikend na Beogradskom hipodromu
Foto: AP

Ulaz slobodan

ZA SVE KOJI VOLE KUCE I MACE: Festival kućnih ljubimaca za vikend na Beogradskom hipodromu

Beograd

BEOGRAD - Prvi internacionalni festival kučnih ljubimaca "Pets and Friends" biće održan u subotu i nedelju, 3. i 4. septembra, od 10 do 18 časova u parku Beogradskog hipodroma.

Ulaz je slobodan za sve posetioce, ali je potrebno da psi i mačke budu čipovani, a ako nisu, to će moći da se uradi na licu mesta.

Kako su saopštili organizatori, u Srbiji i regionu ne postoji slična manifestacija i zato je cilj da ovaj festival preraste u jednu od najvećih atrakcija za ljubimce i njihove vlasnike iz čitave Evrope.

Foto: AP
Foto: AP

Na toj dvodnevnoj manifestaciji, kako je najavljeno, pored zabave, ljubitelji životinja, kinolozi, odgajivači, dreseri, veterinari, proizvodjači hrane i opreme za ljubimce, felinolozi, sokolari moći će da razmene i svoja iskustva. Festival je i humanitarnog karaktera, odnosno posebna pažnja biće posvećena udomljavanju pasa iz beogradskih azila i svi koji udome neku od napuštenih životinja očekuju nagrade i poklon vaučeri.

Za najmlađe će biti organizovane pozorišne predstave,neobična takmičenja, kreativne i edukativne radionice i interakcija sa ljubimcima, škola jahanja, mala škola dresure i odgovornog vlasništva, druženje sa klovnovima, neobičnim ljubimcima, a moći će da se vide i neke životinje koje se ne sreću često.

Kako je najavljeno, u subotu 3. septembra biće organizovana revija šampionskih pasa svih rasa kao i prvo revijalno takmičenje najboljih groomera Srbije koji će na licu mesta besplatno ulepšavati ljubimce, dok će veterinari vršiti besplatne preglede, a poznati domaći kinolozi i odgajivači razgovorati sa zainteresovanim posetiocima.Za nedelju, drugi dan, zakazana je izložba mačaka.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...