Za vikend izmena prevoza zbog zamene tramvajskih šina

Za vikend izmena prevoza zbog zamene tramvajskih šina

Beograd -
Kako je saopštilo Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, za vreme radova u petak, subotu i nedelju tramvajska linija 5 se ukida, a tramvajska linija 6 biće pojačana

BEOGRAD - Zbog radova na zameni tramvajskog koloseka u Ulici Cara Dušana u Beogradu na delu od Dobračine do Kneginje Ljubice u periodu od petka 25. maja od ponoći do ponedeljka 28. maja do 3.30 časova menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza.

Kako je saopštilo Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, za vreme radova u petak, subotu i nedelju tramvajska linija 5 se ukida, a tramvajska linija 6 biće pojačana.

Tramvaji sa linije 10 u oba smera saobraćaće na relaciji: Kalemegdan (Donji grad) - Banjica, preko Pristaništa i Glavne železničke stanice. Linija će biti pojačana.

Na relaciji Dorćol (SRC "Milan Muškatirović“) - Vukov spomenik saobraćaće lokalna autobuska linija sa oznakom 5A.

Trasa linije je Dorćol (SRC "Milan Muškatirović“) - Tadeuša Košćuška - Cara Dušana - Džordža Vašingtona - 27. marta - Kraljice Marije - Vukov spomenik.

Autobusi sa linije 5A, smer kretanja menjaće kao autobusi sa linije 32 (Kraljice Marije - Bulevar kralja Aleksandra - Ruzveltova, oko parka). Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.

U petak i subotu tramvaji sa linije 2 saobraćaće na unutrašnjem krugu: Pristanište - Dorćol - Vukov spomenik - Trg Slavija - Glavna železnička stanica - Pristanište.

Stajalište "Dorćol /Kneginje Ljubice/“, u smeru ka Dorćolu, za sve linije (5A, 24, 26 i 79) biće izmešteno iz zone radova, unapred (posle raskrsnice sa Ulicom Kneginje Ljubice).

U nedelju tramvaji sa linije 2 saobraćaće na spoljašnjem krugu: Pristanište - Glavna železnička stanica - Trg Slavija - Vukov spomenik - Dorćol - Pristanište.

Stajalište "Dorćol /Kneginje Ljubice/“ u smeru ka Vukovom spomeniku za linije 5A i 79, biće izmešteno iz zone radova unazad na istoimeno stajalište linija 24 i 26.

Radove na zameni tramvajskog koloseka u Ulici Cara Dušana na delu od Dobračine do Kneginje Ljubice će izvoditi OJ "Elektrograđevinska operativa" GSP u saradnji sa JKP „Beograd put".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja