SKUPŠTINA GRADA: U četvrtak 8. septembra o ambasadoru Norveške za počasnog građanina Beograda
Foto: Zorana Jevtić

Dnevni red sednice

SKUPŠTINA GRADA: U četvrtak 8. septembra o ambasadoru Norveške za počasnog građanina Beograda

Beograd -

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada razmatraće na sednici zakazanoj za četvrtak, 8. septembar, predlog odluke da se ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad proglasi za počasnog građanina Beograda.

Pred odbornicima će se naći i izmene odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad, a odlučivaće i o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora "Veterine Beograd" i "Beogradskog vodovoda i kanalizacije".

Odbornici će, takođe, razmatrati i predlog odluke o oglašavanju na teritoriji grada, kao i izmene odluke o javnom prevozu. Na dnevnom redu sednice naći će se i predlozi da na Vračaru ulice dobiju Nikolaj Krasnov i Brana Crnčević, a na Novom Beorgadu Žorž Mateo i Tadija Sondermajer, dok bi prostor između restorana "Venecija" i Starog šlepa u Zemunu trebalo da dobije ime "Bogojavljenski plato".

Pred odbornicima će se naći i informacija o realizaciji kredita Evropske banke za obnovu i razvoj za nabavku autobusa za potrebe "GSP Beograd", kao i informacija o poslovanju "Sava centra".

Na sednici će biti postavljen i novi sekretar Skupštine grada, a odbornici će razmatrati izmene prostornog plana opštine Obrenovac, kao i nekoliko planova detaljne regulacije.

Odbornici će po kratkom postupku odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju gradskih preduzeća i ustanova, članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim preduzećima i ustanovama, kao i članova školskih odbora u pojedinim gradskim osnovnim i srednjim školama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track