MLADENOVIĆ: Prelazak PKB u nadležnost republike je pravo rešenje
Foto: Fonet

Prenos akcija

MLADENOVIĆ: Prelazak PKB u nadležnost republike je pravo rešenje

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas, povodom prenosa akcija u vlasništvu grada u PKB-u na državu, da je to pravo rešenje, kako bi republika našla strateškog partnera, a preduzeće nastavilo da se razvija u interesu države.

On je novinarima kazao i da grad kao jedinica lokalne samouprave i kao glavni grad ni Zakonom o glavnom gradu ni Statutom nije dobio nadležnosti da se bavi poljoprivrednom delatnošću.

Mladenović je dodao i da nema bojazni da će poljoprivredno zemljište postati građevinsko.

"Grad se susreo sa problemima u periodu dok je PKB bio pod njegovom ingerencijom, ali to preduzeće nije u lošijem stanju nego što je bilo kada je preuzet, mada ni tada Skupština grada nije imala punu informaciju o bonitetu preduzeća i finansijskom stanju", rekao je Mladenović.

Mladenović je istakao da je Grad pokušao da sanira probleme koji postoje u PKB-u, koji su uglavnom finansijske prirode.

"Nisam video da glavni gradovi ili gradovi uopšte upravljaju poljoprivrednim kombinatima i mislim da je pravo rešnje da republika i Ministarstvo poljoprivrede nastave sa traženjem strateškog partnera i da za PKB dobijemo kvalitetno rešenje", zaključio je Mladenović.

Šef odbornika DS u Skupštini grada Balša Božović izjavio je ranije danas da se ta stranka protivi prenosu akcija u vlasništvu grada u PKB-u na državu.Božović smatra da će nakon toga uslediti privatizacija PKB-a po niskoj ceni i da će to preduzeće doživeti sudbinu PIK-a iz Bečeja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track