POČELO UREĐENJE CENTRALNOG DELA BEOGRADA: Obilićev venac uskoro postaje pešačka zona
Foto: Beoinfo

Prva faza radova

POČELO UREĐENJE CENTRALNOG DELA BEOGRADA: Obilićev venac uskoro postaje pešačka zona

Beograd -

Radovi na uređenju Obilićevog venca, ukupno vredni 216 miliona dinara, danas su počeli u tom centralnom delu Beograda koji treba da postane pešačka zona.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je počela prva faza radova i da kompletan posao treba da bude završen za četiri i po meseca.

"Radovi su počeli da se izvode u Ulici Topličin venac, na delu izmedju Carice Milice i Obilićevog venca. U prvoj fazi urediće se Obilićev i Topličin venac, a zatim će se radovi izvoditi i u ulicama Carice Milice i Delijskoj", rekao je Vesić, saopštila je gradska uprava.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, ukupna površina za uredjenje je veća od pola hektara.

"Projektom je predvidjeno da ove ulice budu pešačke, kao deo beogradske centralne pešačke zone, u kojoj se od 1987. primenjuju zajednički tehnički i estetski kriterijumi", ukazao je Vesić.

On je istakao da će se, pored parternog uredjenja raditi i nova vodovodna mreža kao i sistemi za odvodjenje kišnih voda i za zalivanje zelenila.

Gradski menadžer je rekao da će biti postavljeno i novo javno osvetljenje i zelenilo, a da je predvidjeno da 80 odsto površine bude popločano.

NA REDU JE OBILIĆEV VENAC: I ovde će biti pešačka zona, radovi počinju u septembru

"Ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihajlovoj ulici. Predvidjeno je postavljanje 41 kandelabra, oko 48 stabala visokog drveća, a zelene površine biće na oko 1.500 kvadratnih metara", naveo je on.

Vesić ; je podsetio da je nedavno počela potpuna rekonstrukcija kaldrme na Kosančićevom vencu, kao i da se očekuje početak radova u Nušićevoj ulici i rekonstrukcija Bezistana i podzemnih prolaza u centru Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track