POTVRDA VEKOVNOG PRIJATELJSTVA: U Beogradu počeli Dani Moskve
Foto: Beograd.rs

Svečano otvaranje u Kolarcu

POTVRDA VEKOVNOG PRIJATELJSTVA: U Beogradu počeli Dani Moskve

Beograd -

BEOGRAD - Dani Moskve u Beogradu večeras su otvoreni u Kolarčevoj zadužbini, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali tom prilikom je ocenio da je ta manifestacija iskorak ka unapređenju odnosa dva glavna grada.

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i ministar moskovske vlade Sergej Čerjomin, saopštila je gradska služba za informisanje Beoinfo.Gradonačelnik Mali je tom prilikom rekao da je Moskva Srbiji i Beogradu veoma važna jer, kako je ocenio, ona se može smatrati prestonim gradom slovenskog sveta.

"Naše dve zemlje imaju bogatu zajedničku istoriju, veliko medjusobno poštovanje i poverenje, a mogu reći i najveće vekovno prijateljstvo. Ova manifestacija je iskorak ka unapredjenju tih odnosa", istakao je Mali.On je istakao i da su glavni gradovi prepoznati kao lokomotive razvoja naroda i država, a Moskva i Beograd sada pokreću "brzi voz" upravo ovom manifestacijom.

Foto: beograd.rs
Foto: beograd.rs

Gradonačelnik je kazao i da je manifestacija uvod u "Dane Beograda u Moskvi" i pozvao Beograđane i goste glavnog grada da posete neke od bogatih programa koji su pripremljeni za ovu priliku.

Sergej Čerjomin je naglasio da mu je izuzetna čast što se manifestacija održava u Beogradu jer su ovo prvi Dani Moskve upriličeni posle dvadeset godina."Toplina odnosa izmedju Beograda i Moskve nije zasnovana samo na ekonomskoj bazi i kulturnim vezama nego je formirana vekovima jer su se Beograd i Moskva uvek podržavali", naveo je Čerjomin.

On je Beogradjanima poželeo mir, blagostanje i prosperitet, kao i da uživaju u koncertima i sportskim takmičenjima narednih dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track