Uskoro sledi izbor partnera za upravljanje otpadom u Beogradu
Foto: Fonet

Obaveza da se sredi deponija Vinča

Uskoro sledi izbor partnera za upravljanje otpadom u Beogradu

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će u narednim mesecima biti završen tender za izbor partnera za upravljanje otpadom u Beogradu.

Kako je saopštila Gradska uprava, Mali je rekao da taj partner preuzeti obavezu da sredi deponiju Vinča, najveću ekološku crnu tačku u ovom delu Evrope.

Mali je danas posetio Veliko ratno ostrvo na kome se obratio studentima - učesnicima tradicionalnog Jesenjeg kampa o zaštiti životne sredine, koji se 10. put održava u organizaciji "Zelenila – Beograd".

Mali je naveo i da je na tom mestu potrebno izgraditi vizitorski centar koji bi omogućio rad studentima tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove.

"Centar će omogućiti dodatnu edukaciju ovih mladih ljudi, ali i ostalim posetiocima da se upoznaju sa florom i faunom ostrva. Veća ponuda dobrog sadržaja neminovno će privući i veći broj naših sugradjana", istakao je Mali.

On je najavio da bi izgradnja tog centra mogla da krene na proleće naredne godine, dok bi njegov završetak mogao da se očekuje do narednog jesenjeg kampa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track