POSLE PISANJA KURIRA: Sređena trim-staza na Košutnjaku!
Foto: Dragan Kadić

Rešen problem

POSLE PISANJA KURIRA: Sređena trim-staza na Košutnjaku!

Beograd -

Na najkritičnijim delovima staze posut je specijalni drveni sloj, koji će građanima omogućiti da se prijatnije rekreiraju, a sportistima da se kvalitetnije pripreme

Posle pisanja Kurira o propadanju trim-staze na Košutnjaku, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije donekle je popravio jedno od omiljenih mesta Beograđana za rekreaciju.Trim-staza u čiju rekonstrukciju su pre nekoliko godina uložena ogromna sredstva, bila je potpuno ostala bez površinskog sloja, takozvanog drvenog malča, pa je hodanje i trčanje po njoj predstavljalo veliki problem zbog oštrog kamenja.

Ipak, pre nekoliko dana na najkritičnijim delovima staze posut je specijalni drveni sloj, koji će građanima omogućiti da se prijatnije rekreiraju, a sportistima da se kvalitetnije pripreme.Veliki problem, kako je rečeno Kuriru, predstavljaju i nesavesni građani koji kradu drveni malč i koriste ga za ogrev. Takođe, zbog činjenice da drenaža staze ne funkcioniše kako treba, kiša brzo spere površinski sloj. Jedno od rešenja na duže staze je postavljanje veštačke podloge tartana.P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track