PONOVO PROTESTNA ŠETNJA NA ČUKARICI:  Živimo kao da smo pored cementare
Foto: Profimedia

Ugrožava ih paljenje guma

PONOVO PROTESTNA ŠETNJA NA ČUKARICI: Živimo kao da smo pored cementare

Beograd -

BEOGRAD - Zbog paljenja guma i sekundarnih sirovina u obližnjem nehigijenskom naselju u ulici Obalskih radnika na Čukaričkoj padini oko 200 nezadovoljnih građana ovog kvarta ponovo je večeras nakon nedelju dana bilo u protestnoj šetnji.

Protestanti su bili opremljeni pištaljkama, transparentima, a predvodnik protesta je preko megafona pozivao i ostale komšije da siđu i pridruže im se u šetnji. On je u svakoj uličici ponavljao neupućenim stanarima zbog čega se održava protest i upozorio da dim od guma šteti najmlađima i da je kancerogen.

Svi su duvali u pištaljke i bilo je prilično bučno. Prošpartali su ulice Mladena Mitrića, Strugarsku, napravili krug i vratili se na prvobitnu lokaciju, pred glavni ulaz crkve. Okupljenima se pridružio i predsednik skupštine stanara sa adrese Obalskih radnika 37 koji kaže da je potrebno samo malo volje nadležnih.

- Ispred svih okupljenih tvrdim da hoće država da reši, može da reši i to odmah, ali neće, ne može i ne sme. Iako smo protestvovali u utorak, prošle nedelje je bilo kao da radi cementara. Svakog utorka mi ćemo se okupljati ovde dok se neko ne smiluje da to odradi – kaže predsednik skupštine stanara Meho Alipašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track