SMOTRA PRE ZIME NA NOVOM BEOGRADU: Gradski čelnici obišli bazi JKP Beograd put
Foto: Beoinfo

Spremno se čeka prvi sneg

SMOTRA PRE ZIME NA NOVOM BEOGRADU: Gradski čelnici obišli bazi JKP Beograd put

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, njegov zamenik Andreja Mladenović, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i gradski menadžer Goran Vesić prisustvovali su danas smotri Zimske službe JKP „Beograd put“ u novoj bazi 7 na Novom Beogradu.

Siniša Mali je rekao da je Beograd u potpunosti spreman za nastupajuću zimsku sezonu, a da je nova baza ispod mosta „Gazela“ prva koju je „Beograd put“ otvorio u poslednjih 12 godina.

- Iako je u Beogradu lepo vreme naša zimska sezona je počela 15. novembra i trajaće do 31. marta. Već je nabavljeno 19.000 tona putne soli, obavljeni su remonti svih vozila i uređaja koji su neophodni za čišćenje snega u gradu. Rekonstruisano je i sređeno svih 14 putnih baza „Beograd puta“, tako da smo u potpunosti spremni za zimsku sezonu. Nova baza, koja se nalazi ispod mosta „Gazela“, je spas za Novi Beograd i Zemun jer je dosada ceo ovaj deo pokrivan iz jedne baze u Ugrinovcima. Sada će naši kamioni biti mnogo bliže bulevarima, blokovima, biće mnogo brži i efikasniji, a biće i manje praznog hoda. Ovo je pravi način kako sa relativno malo novca možemo da promenimo velike stvari u gradu – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, osim „Beograd puta“, i sva komunalna preduzeća, koja su angažovana u Zimskoj službi, su u ptpunosti spremna da reaguju u bilo kom trenutku.

Ovo je pravi način, dodao je Mali, da sugrađane uverimo da će Zimska služba svoj posao uraditi na vreme i na pravi način.

Direktor JKP „Beograd put“ Ivan Tejić je rekao novinarima da je danas sa predstavnicima Grada Beograda i komunalnih preduzeća održan operativni sastanak, te da je prvi put u poslednjih deset godina napravljen konstruktivan dogovor u vezi sa budućim funkcinisanjem Zimske službe.

- To znači da ćemo sledeće godine naći načina da opremimo barem još dve ovakve baze. Nova baza ispod „Gazele“ će pokrivati područja Novog Beograda, Zemuna i Surčina, pa ćemo tako sledeće godine obezbediti da i ostali delovi grada osete bolju tehnološku pripremljenost „Beograd puta“. To je za nas veoma značajno jer ćemo biti brži, operativniji i skratićemo vreme delovanja i dolaska do trase – objasnio je Tejić i dodao da je to komunalno predzeće otplatilo veći deo kredita tako da će biti u mogućnosti da iz sopstvenih sredstava nabavlja opremu.

Kako je naveo, JKP „Beograd put“ održava 2,5 hiljade kilometara saobraćajnica, od čega je 1,6 hiljada kilometara prvog prioriteta.

Smotri Zimske službe prisustvovali su sekretari Gradske uprave i predstavnici gradskih komunalnih preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track