Maturanti oštetili fontanu na trgu Nikole Pašića

Maturanti oštetili fontanu na trgu Nikole Pašića

Beograd -
U četvrtak 31. maja, u kasnim večernjim satima maturanti beogradskih škola, koji se tradicionalno "kupaju" u toj fontani u centru da bi obeležili završetak školovanja, pokidali su električne kablove i uništili dekorativno osvetljenje

BEOGRAD- Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je da su maturanti prilikom proslave završetka školovanja oštetili fontanu na Trgu Nikole Pašića i apelovalo na nadležne da otkriju one koji su oštetili javnu imovinu i da spreče takvo vandalsko ponašanje. U saopštenju se navodi da su u četvrtak 31. maja, u kasnim večernjim satima maturanti beogradskih škola, koji se tradicionalno "kupaju" u toj fontani u centru grada da bi obeležili završetak školovanja, pokidali električne kablove i uništili dekorativno osvetljenje na tom objektu.

To preduzeće je podsetilo da je u prethodnom periodu rad fontana u više navrata ugrožavan zbog toga što su nepoznati počinioci u njih sipali deterdžent, dok je u četvrtak, prilikom proslave maturanata, nekoliko učenika bilo povređeno zbog flaša koje su razbijali u fontani.

"Nadamo se da će sve nadležne institucije reagovati na ovakvo ponašanje i da će uraditi sve kako bi počinioci bili pronađeni i kako bi odgovarali za uništavanje javne imovine. Ovakva praksa mora da bude prekinuta, inače će se i druga "slavlja" završavati uništavanjem i povređivanjem", navodi se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track