PRODATA ZGRADA BEOBANKE: Novi vlasnik nemački Štatverk za 4,25 miliona evra
Foto: Filip Plavcic

Iz šestog puta

PRODATA ZGRADA BEOBANKE: Novi vlasnik nemački Štatverk za 4,25 miliona evra

Beograd -

Na šestom po redu tenderu održanom danas, konačno je prodata zgrada Beobanke na Zelenom vencu i to za 4.250.000 evra. Na tenderu su još učestvovale jedna domaća, i izraelska firma Almođim holdings koja je sa zemljacima nedavno kupila zgradu bivše američke ambasade u Ulici kneza Miloša.

Ispred firme "Štatverk", čije se sedište nalazi u Nemačkoj, na javnoj licitaciji prisutan je bio Miraš Mirašević. On, međutim, nije želeo ništa još da priča o planovima sa zgradom na atraktivnoj lokaciji.

Foto: Beta
Foto: Beta

Inače, kompanija "Štatverk" u svom protofoliu navodi da se bave prenamenom nekadašnjih fabrika, skladišta u stambene i poslovne prostore, zadržavajući sam krakter građevine. To nose i u samom imenu komapnije - prevodu sa nemačkog "umesto farbike".

Govoreći o postignutoj ceni zgrade "Beobanke", gradonačelnik Beograda Siniša Mali je istakao da je ona očigledno bila dovoljno atraktivna za tri investitora koji su se međusobno nadmetali.

Foto: Filip Plavčić
Foto: Filip Plavčić

– Decenijama unazad niko nije uspeo da pronađe rešenje za tu zgradu i danas je cena sa 3,1 milion evra skočila na 4,25 miliona, što je za skoro 30 odsto više. To je novac koji ide u gradski budžet, a to nam je i dokaz da ljudi veruju u promene koje se dešavaju u našem gradu. Upravo razgovori koje smo vodili tokom prezentacije zgrade „Beobanke” podrazumevali su i predstavljanje pešačke zone, projekta „Beograd na vodi”, metroa i drugih i sjajna je vest da će još jedna stara zgrada koja je predstavljala ruglo Beograda promeniti svoj izgled. Očekujem da će investitor vrlo brzo pokazati projekat, jer se radi o zgradi poslovne namene sa 8.000 kvadrata i obezbeđenim parkingom, a ja sam ponosan što je i ovim pokazano da je Beograd na meti investitora – rekao je Siniša Mali, dodajući da se na svim prethodnim aukcijama niko se nije javio.

Gradonaćelnik i očekuje da će investitor uplatiti izlicitiranu cenu, završiti i predstaviti svoj projekat i obnoviti zgradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track