TAJNE NOVOG BEOGRADA: Predavanje Zorana Nikolića o najmnogoljudnijoj opštini u Srbiji
Foto: Kurir/Promo M. Radulović

TAJNE NOVOG BEOGRADA: Predavanje Zorana Nikolića o najmnogoljudnijoj opštini u Srbiji

Beograd -

U četvrtak je u Svečanoj sali novobeogradske Opštine održano predavanje našeg pisca i novinara Zoran Nikolića, u organizaciji Udruženja građana „Rastemo – Moj Beli Grad“ na temu „Tajne Novog Beograda“!

Zoran Nikolić je napisao više knjiga o Beogradu, među kojima i roman „Grad tajni“, u kojima čitaocima na dopadljiv način predstavlja zanimljivosti vezane za sadašnji i nekadašnji Beograd. Ovaj put, uz izvesnu dozu simbolike, u zgradi Opštine Novi Beograd govorio je o svojoj knjizi u dva toma „Tajna Novog Beograda“.

Svojim šarmom i duhovitošću, Zoran Nikolić je slušaocima predavanja vratio osmehe na lica pripovedajući im o nastanku i gradnji najmnogoljudnije opštine, ali i razbio mnoge predrasude o tome kako je i kada Novi Beograd nastao.

Udruženje građana „Rastemo – Moj Beli Grad“ planira da, uz podršku Opštine Novi Beograd, nastavi sa sličnim predavanjima na kojima će se publici predstaviti pisci koji u svojim knjigama, u dokumentarnom ili romansiranom stilu, pišu o Beogradu. Predavanje je upriličeno uz pomoć Opštine Novi Beograd i predsednika Aleksandra Šapića.

Zoran Nikolić i Ilija Životić
Zoran Nikolić i Ilija Životić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track