(VIDEO) SCENA IZ AUTOBUSA O KOJOJ BRUJI SRBIJA: Prvi put sam ga videla, a on mi je dao patike!
Foto: Youtube Printscreen

(VIDEO) SCENA IZ AUTOBUSA O KOJOJ BRUJI SRBIJA: Prvi put sam ga videla, a on mi je dao patike!

Beograd -

Nepoznati beogradski heroj koji je verovatno ovu devojku zapamtio jer često bosonoga prosi po autobusima GSP, odlučio je da joj pomogne

"Ni rođeni brat mi nije pomogao noiti pružio ovo što je taj momak uradio za mene. Patike su mi kod kuće, nosiću ih samo kada idem negde", priča Danijela (23), devojka koju je u ponedeljak uveče patikama obradovao nepoznati mladić, koga ona nikada ranije nije videla.

Nepoznati beogradski heroj koji je verovatno ovu devojku zapamtio jer često bosonoga prosi po autobusima GSP, odlučio je da joj pomogne.

Novinari su pronašli Danijelu u autobusu broj 16. Ona je bila u pozi na koju je navikla sve Beograđane: tužnog pogleda, stezala je kutiju sa novcem i tužno pevala.

– Ništa mu nisam tražila. Prišao mi je i pitao me koji broj patika nosim. Rekao mi je da skinem svoje patike i probam te nove. Bile su mi taman – pričala je Danijela.

Iznenađena i zahvalna tihom heroju, uporno je ponavljala da mu ništa nije tražila:

– Rekao mi je da me je video u pocepanim papučama, a ja tog dana zaista nisam imala šta drugo da obujem. Tek kada sam skupila pare, kupila sam ove patike za 100 dinara, vidite kako su lepe – priča Danijela i pokazuje svoju staru, iznošenu obuću.

Poklon koji je dobila, kako kaže, čuva da ne bi isprljala. Osim obuće, dobri dečko joj je poklonio čarape i jabuke za decu. Inače, Danijela živi sa majkom i četvoro dece u Krnjači.

– Da imam, ne bih prosila. Za sve pare koje skupim, deci kupim hranu. Viršle, paštete, pampers, mleko… Pune kese donesem – priča devojka koja ima samo 23 godine.

Velikodušnog mladića, kaže, nikada neće zaboraviti. Zahvalila mu se jedinim što je imala kod sebe – poljupcem u obraz i iskrenim zagrljajem.

Pogledajte scenu o kojoj priča cela Srbija:

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track