250 novih BG policajaca položilo zakletvu

250 novih BG policajaca položilo zakletvu

Beograd -
Obavezali se da će štititi ljudska prava i građanske slobode, kao i da će služiti građanima Srbije i pridržavati se zakona

BEOGRAD - Novih 250 policajaca koji će raditi u Beogradu položilo je zakletvu kojom su se obavezali da će štititi ljudska prava i građanske slobode, kao i da će služiti građanima Srbije i pridržavati se zakona, objavljeno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Načelnik Policijske uprave za Beograd Stevan Bjelić rekao je na svečanosti, a objavio MUP, da nije lako biti policijski službenik u glavnom gradu jer je Beograd "dvomilionska metropola sa složenom bezbednosnom problematikom".

On je podsetio mlade kolege da su oni sada policijski službenici "24 sata dnevno i kada su na dužnosti i van nje, ali i da se uvek mogu osloniti na iskusnije kolege".

Načelnik Uprave policije PU za Grad Beograd Miladin Despotović je danas sa ostalim načelnicima policijskih uprava položio venac na spomen-ploču policijskih službenika koji su stradali na službenoj dužnosti. Polaganje zakletve organizovano je u okviru obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track