U znak podrške

KURIR TV LUPIO ŠAMAR PROFESORKI I PROŠAO BEZ KAZNE: Zaposleni u Tehničkoj školi stupili u štrajk

Beograd -

MLADENOVAC - Zaposleni u Tehničkoj školi u Mladenovcu stupili su danas u jednodnevni štrajk u znak podrške profesorki Vesni Radiž, koju je V. P. (17), učenik drugog razreda, iz čista mira je na času 7. decembra udario.

Zaposleni u školi su protest nazvali simbolično " Šamar prosveti".

Okupljenim nastavnicima i zaposlenima u školi pročitano je protestno pismo u kome su izneli stav da se ne slažu sa odlukom Uprave škole koja se saglasila da se učenik u prekršaju ispiše iz škole, a da mu nije prethodno izrečena mera, koja je trebala da bude izrečena po zakonu. Na taj način učenik od strane uprave škole nije sankcionisan i on se bez posledica može upisati u drugu, pa i u ovo školu.

Podsetimo, V. P. (17), učenik drugog razreda, iz čista mira je na času prišao Vesni Radić i svom snagom je udario. Ona se ukočila i zanemela od šoka. Incident se desio u sredu 7. decembra oko 17.30. Mladić je pobegao, a profesorka Radić i ostali đaci ostali su u šoku!

Direktorka Snežana Blagojević istakla je da je nakon incidenta formiran tim za borbu protiv nasilja i da su obavešteni svi nadležni, od prosvetne inspekcije do policije.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track