JUBILARNI FESTIVAL NAUKE: Deset godina ljubavi prema otkrićima!
Foto: Marina Lopičić

Na Beogradskom sajmu počinje festival nauke

JUBILARNI FESTIVAL NAUKE: Deset godina ljubavi prema otkrićima!

Beograd -

Brzo i jeftino lečenje trebalo bi da je prioritet. Među ovom decom krije se novi Tesla

Danas se u Beogradu otvara Deseti festival nauke! Ova tradicionalna manifestacija koja se odvija na Beogradskom sajmu privući će pažnju desetina hiljada mladih koje zanima nauka. Evo šta su neki poznati Beograđani rekli o nauci!1. Suzana Zlatanović (Luna Lu)Profesorka fizike dala mi je jedan od najboljih saveta u životu: Shvatila je da sam tip koji radi na „deadline“, mora da se mora da bih zagrejala stolicu, ništa unapred. To mi je mnogo pomoglo u životu, ta spoznaja da svoj maksimum dajem u foto-finišu i da se dobro snalazim pod pritiskom.

2. Gordan Kičić glumac

O nauci mislim sve najlepše i žao mi je što nemam tu žicu. Živimo u vremenu nauke i tehnologije i naravno da ne mogu da zamislim svoj život bez nauke.

3. Rambo Amadeus umetnik

Kada sam prvi put posetio zoološki vrt, tada sam shvatio da je majmun u stvari - čovek bez nauke. Stvarno ne bih voleo da se vratim na granu, to je jedino mesto gde nauka nije potrebna.

4. Zoran Kesić voditelj

Voleo bih da u budućnosti nauka čoveku omogući brzo i jeftino lečenje od nekih teških bolesti. To bi trebalo da bude i najvažniji cilj nauke - da spasava i produžava ljudski život.

5. Saša Ilić kapiten FK Partizan

Gde god da se okrenemo, da nije bilo nauke i naučnika, naš život danas ne bi bio ovakav. Veoma je važno da postoji ovakav festival jer se deci prilazi na poseban način, razvijaju se talenti i od nauke se ne stvara bauk.

Zoe Kida (Zemlja gruva)OBAVEZA I ODGOVORNOSKao zemlja koja je iznedrila tri svetska velikana nauke, Nikolu Teslu, Mihajla Pupina i Milutina Milankovića, imamo obavezu i odgovornost da razvijamo ambijent u kom će se rađati i stvarati novi genijalci i pronalazači. Festival nauke je zbog toga jedan važan događaj za Beograd i Srbiju, istovremeno i ozbiljan i kreativan, i zaslužuje veliku podršku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track