POKLON GRADU PRIJATELJU: Norveška jelka krasi Tašmajdan
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Svečano postavljena

POKLON GRADU PRIJATELJU: Norveška jelka krasi Tašmajdan

Beograd -

BEOGRAD - Beograd, kao treći grad na svetu - posle Vašingtona i Londona, od večeras krasi božićna jelka koju Norveška poklanja gradovima prijateljima.

Svečanom uključivanju osvetljenja okićene jelke u Tašmajdanskom parku prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, norveški ambasador Arne Sanes Bjernstad i generalna direktorka „Telenora” Ingeborg Ofsthus. Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad je naglasio da je "Božić omiljeno doba godine, vreme davanja i deljenja unutar porodica i s prijateljima".

Foto: Tanjug Zoran Žestić
Foto: Tanjug Zoran Žestić

On je rekao da je jelka simbol svetla, nade i ljubavi i znak iskrenog prijateljstva Norveške sa Srbijom i Beogradom.

"Posle Vašingtona i Londona, kao simbol norveško-srpsko prijateljstva svetleće na Tašmajdanu norveško božićno drvo", rekao je ambasador.

Direktorka „Telenora”, Ingeborg Ofthus rekla je da je "Telenor" pomogao da se novogodišnjim ukrasima i zastavama Srbije i Norveške okiti jelka, naglasivši da je "kraj godine prilika da se ljudi povežu sa svojim sećanjima, ali i sa željama za budućnost, prilika da se povežemo s ljudima koje volimo".

Gradonačnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Norveška novogodišnja jelka simbol prijateljstva između dva naroda, ali i lep gest norveške ambasade, koji bi naredne godine mogle da slede i ostale ambasade u Beogradu.

Foto: Tanjug Zoran Žestić
Foto: Tanjug Zoran Žestić

"Ovaj događaj, je sjajan uvod u prazničnu atmosferu, a nakon Trga Nikole Pašića, Trga Republike i Cvetnog trga, četvrtu okićenu i osvetljenu jelku dobio je i park Tašmajdan", rekao je Mali.

"Beograda je centar regiona i zato hajdemo zajedno da uđemo u 2017. godinu" - poručio je Mali.

Mali je zahvalio ambasadoru Norveške i podsetio da je Arne Sanes Bjernstad odnedavno počasni građanin Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track