RASPISAN TENDER: Grad Beograd traži izvođače radova na više lokacija
Foto: Beoinfo

Evropska banka za obnovu i razvoj daje zajam

RASPISAN TENDER: Grad Beograd traži izvođače radova na više lokacija

Beograd -

Agencija za investicije i stanovanje na sajtu gradske uprave objavila je poziv za dostavljanje ponuda, za izvođenje radova na Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja, Ruzveltovoj i ulici Mije Kovačevića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Tenderski poziv objavljen je i na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj, koja će kroz zajam sufinansirati ove infrastrukturne radove, rekao je Vesić.

U zapečaćenim ponudama, zanteresovane firme takmičiće se da dobiju ugovor za rekonstrukciju dvokolosečne tramvajske pruge, kontaktne mreže, kolovozne konstrukcije i komunalne infrastrukture na Trgu Slavija, površine oko 14.000 metara kvadratnih.

Izvođač radova biće potreban i za uređenje 947 metara Bulevara oslobođenja, od Slavije do Veterinarskog fakulteta. Deonica Ruzveltova-Mije Kovačevića, dugačka je 1.534 metra.

Slavija je jedan od najvažniji projekata koji se radi jer je to najzahtevnija rekonstrukcija, zbog saobraćaja i činjenice da ovim potezom dnevno prođe između 70 i 80 hiljada pešaka, rekao je Vesić za Novosti, a prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, uslovi tendera su oštri kako bi se dobio izvođač koji može da završi posao.

Radovi će uključiti i odvodnjavanje tramvajske baštice, kolovoza i trotoara, novu kontaktnu mrežu, saobraćajnu signalizaciju i opremu, javno osvetljenje, elektro-energetske instalacije i izmeštanje i zaštitu postojećeg vodovoda, kanalizacije, toplovoda i telekom kablova.

Projekat unapređenja javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture na ove četiri lokacije finansiraće se sredstavima iz kredita EBRD, a deo sredstava je od granta Evropske unije koji se administrira preko Evropske investicione banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja