VUČIĆ OTVORIO FISKULTURNU SALU U GRABOVCU: Premijer sa đacima igrao stoni tenis
Foto: Twitter Serbianpm Printscreen

Premijer posetio selo kod Obrenovca

VUČIĆ OTVORIO FISKULTURNU SALU U GRABOVCU: Premijer sa đacima igrao stoni tenis

Beograd -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Grabovac" kod Obrenovca.

Vučića je u sali površine 800 metara kvadratnih, a visine 8,5 metara, dočekao veliki broj dece, od kojih je jedan dečak imao priliku da sa premijerom odigra partiju stonog tenisa. "Naš posao je da vodimo brigu o deci, da im stvorimo priliku da žive bolje i spremni smo da ulažemo još mnogo novca u Obrenovac kako bi postao jednako moderan kao delovi centra Beograda", poručio je premijer.

Vučić je rekao da je posao država da vodi brigu o deci i da im stvori priliku da žive bolje."OVde se od 1976. čeka na ovakvu salu i zato sam srećan što posle 40 godina Grabovac dobija salu, što izvođač nije kasnio”, rekao je Vučić.On je dodao da je uveren da će moći još mnogo toga da se napravi, jer će, kako je rekao, biti novca sve više, pošto se ne baca, već se ulaže u ono što je važno.“I biće ga još više, zahvaljkujući građanima koji su bili trpeljivi i verovali u politiku odgovornosti i discipline.

Postavljanje kamena-temeljca za salu (Foto: Twitter Serbianpm printscreen)
Postavljanje kamena-temeljca za salu (Foto: Twitter Serbianpm printscreen)

I zato sam uveren da ćemo u budućnosti moći mnogo toga da napravimo”, rekao je Vučić.On je dodao da je sala u Grabovcu, u koju je država uložila 51 milion dinara, jedan od najlepših objekata koje je video.“Najvažnije je da je sala puna, jer bez dece nema ničega. Kada vidim punu salu, to mi je dokaz da ima budućnosti za Srbiju”, rekao je Vučić.U posetu Osnovnoj školi "Grabovac" sa premijerom su došli i ministri prosvete i sporta Mladen Šarčević i Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor EPS-a Milorad Grčić.

Sala je opremljena za sve sportske aktivnosti i učenici više neće imati časove fizičkog u improvizovanim učionicama.Izgradnju fiskulturne sale u Grabovcu je finansirao Grad Beograd, a radovi su koštali oko 50 miliona dinara.Vučić je početkom jula ove godine prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u toj školi.Sala ima prizemni deo i galeriju u kojoj je predviđen prostor za stolove za stoni tenis, gledaoce, sanitarni cvor, tuš kabine, svlačionice.Osnovna škola je počela s radom 1976. godine i pohađaju je učenici raspoređeni u 30 odeljenja sa ubske teritorije, iz sela Milorci i Joševa, a nekada i iz Lončanika i Crvene Jabuke.Školu pohađa veliki broj dece romske nacionalnosti, a u njoj je zaposleno 72 nastavnika, službenika i tehničkog osoblja.Kamen temeljac su položili gradonacelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Ccučković.

Postavljanje kamena-temeljca za salu (Foto: Twitter Serbianpm printscreen)
Postavljanje kamena-temeljca za salu (Foto: Twitter Serbianpm printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja