Najnovije vesti

PRAZNIČNO I U BG SKUPŠTINI: Mali i Božović razmenili “novogodišnje poklone, a evo i koje!
Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić

Posle rasprave o budžetu

PRAZNIČNO I U BG SKUPŠTINI: Mali i Božović razmenili “novogodišnje poklone, a evo i koje!

Beograd

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i šef odbornika DS Balša Božović razmenili su danas tokom rasprave o budžetu “novogodišnje poklone”, pa je Mali Božoviću uručio uramljen dug grada za prethodne tri godine, nakon što je Božović njemu poklonio uramljeni izveštaj za javni dug Republičke uprave za javni dug.

Mali je istakao da je dug u prethodnom period iznosio 1,118 milijardi evra, a da je ova gradska vlast vratila 443 miliona evra kredita i dugova prethodne gradske vlasti.

“Do kraja ove godine taj dug će biti 675 miliona evra, jer smo vratili 443 miliona evra njihovih kredita i dugova”, rekao je Mali i dodao da mora da uzvrati poklon.Prethodno je Božović Malom poklonio uramljeni izveštaj Republičke uprave za javni dug koji, kako je rekao, govori da je Beograd bio zadužen 385 miliona evra, a ne milijardu evra.“To znači da sve vreme Grad Beograd nije prezadužen, što je glavna neistina SNS.

Tih 385 miliona evra je potrošeno na Most, Bulevare, škole, bolnice, a danas se više ne gradi ništa osim fontane na Slaviji”, rekao je Božović.Kako je dodao, to je novogodišnji poklon za gradonačelnika “da ga stavi ispod jelke, da ne bi zbunjivao ni sebe ni građane".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...