VRAĆENA OPTUŽNICA PROTIV ALEKSANDRA BIJELIĆA: Neophodna dopuna zbog nedostatka dokaza
Foto: Marina Lopičić

Zloupotreba rekonstrukcija Bulevara Kralja Aleksandra

VRAĆENA OPTUŽNICA PROTIV ALEKSANDRA BIJELIĆA: Neophodna dopuna zbog nedostatka dokaza

Beograd -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu vratio je tužilaštvu na uređenje i dopunu optužnicu protiv bivšeg gradskog menadžera Aleksandra Bijelića i još osam okrivljenih, kojom se terete za zloupotrebe u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu 2009. godine

Prema rečima portparola Suda Mirjane Piljić, Apelacioni sud je ukinuo prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice od 12. septembra 2016. godine zbog bitne povrede odredbi Zakonika o krivičnom postupku.

"Povreda se ogleda u generalnoj nerazumljivosti optužnice, izostanku i nejasnom opisu radnji pojedinih okrivljenih, kao i nejasnosti i nedovoljnosti razloga u prvostepenom rešenju kada je reč o pravnim i činjeničnim pitanjima", rekla je Piljić.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Takođe je naloženo Višem sudu u Beogradu da vrati optužnicu na uređenje Višem javnom tužilaštvu, kako bi dalo jasne razloge o pitanjima pravne kvalifikacije i primenjivog prava, dovoljnosti dokaza u pogledu radnji, prouzrokovanoj posledici i uzročno-posledičnoj vezi u odnosu na svakog od okrivljenih.

Optužnicu protiv Bijelića i ostalih podiglo je 10. februara 2016. Tužilaštvo za organizovani kriminal, a nju u martu prihvatilo na zastupanje Više javno tužilaštvo.

Aleksandru Bijeliću, Radovanu Drči, Slavku Božiću i Nadi Ćubić optužnicom je stavljeno na teret krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, a Miletu Zekiću da je isto delo izvršio pomaganjem.

Marku Blagojeviću, Danki Šotri, Slobodanu Steviću i Elizabeti Trohi, stavlja se na teret krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Bijelić i ostali bili su uhapšeni u aprilu 2014. godine zbog sumnje da su u toku rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu 2009. godine zloupotrebom položaja oštetili budžet grada Beograda za iznos od, kako je ranije saopšteno, 642 miliona dinara, odnosno oko šest miliona evra.

U pritvoru su proveli po nekoliko meseci, a sada se brane sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track