VESIĆ U KRNJAČI: Izgradnja kanalizacije počinje 2018.
Foto: Dragana Udovičić

Direkcija završila javnu nabavku

VESIĆ U KRNJAČI: Izgradnja kanalizacije počinje 2018.

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić obišao je Krnjaču i razgovorao sa građanima o planovima grada za izgradnju kanalizacije u njihovoj mesnoj zajednici.

"Direkcija je završila javnu nabavku, sledi potpisivanje ugovora i tokom februara počinje projektovanje. Projektovanje kanalizacije biće vršeno u fazama, izvodiće se radovi i građani ovog dela Krnjače mogu da očekuju početak izgradnje kanalizacije tokom proleća", rekao je on.

Prema Vesićevim rečima, u Bloku braće Marić projektuje se i gradi sedam kilometara kanalizacione mreže, a prvo će se graditi gravitacioni kolektor i šahtna crpna stanica, posle čega će se nastaviti sa izgradnjom kanalizacione mreže niskog pritiska u ostalim ulicama naselja.On je dodao da je ukupna vrednost svih radova oko 90 miliona dinara.Vesić je najavio da će direkcija ove godine ugovoriti izradu idejnog rešenja sekundarne kanalizacije za sve ulice u naselju Krnjača.

"Idejno rešenje će biti završeno na jesen ove godine, kako bi se počelo sa pripremom tehničke dokumentacije za građevinske dozvole za izgradnju prvih kilometara kanalizacije. Ono će predvideti izgradnju fekalne kanalizacije duž postojećih ulica u Krnjači", kaže Vesić.

Kako je dodao, ukupna dužina saobraćajnica u kojima treba projektovati sekundarnu kanalizacionu mrežu iznosi oko 80 kilometara i idejnim rešenjem će se planirati fazna izgradnja, kako bi se naselje sukcesivno opremalo kanalizacijom, saopštio je Beoinfo.On je dodao da bi izgradnja kanalizacije u Krnjači mogla da počne 2018. godine i da će to biti najveći pojedinačni projekat izgradnje kanalizacije u Beogradu jer se trenutno u Surčinu gradi 54 kilometara kanalizacije.

Gradski menadžer je najavio da izradu projekta za građevinsku dozvolu i projekta za radove izgradnje kanalizacione crpne stanice Krnjača 2, sa pripadajućim kolektorima.Vesić je rekao da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ove godine na teritoriji Palilule imati realizaciju projekata čija je ukupna vrednost blizu 600 miliona dinara, od čega će više od polovine biti potrošeno ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track