UŽAS U MLADENOVCU: Potrovani psi, među njima i vlasnički
Foto: Profimedia

Otrov žute boje

UŽAS U MLADENOVCU: Potrovani psi, među njima i vlasnički

Beograd -

MLADENOVAC - U noći između nedelje i ponedeljka nepoznata osoba ili osobe otrovale su pet pasa u samom centru Mladenovca, od kojih su neki bili vlasnički.

I dok iz mladenovačke Komunalne inspekcije tvrde da nije bilo nikakvih prijava u vezi sa uginulim psima, gradom se pročulo da je u naselju Međulužje otrovano još dvadesetak četvoronožaca.

Nepoznata osoba ostavila je otrov žute boje, najverovatnije kreozan, širom grada. Osim na ulicama, kako tvrde upućeni, otrov je bacan i u dvorišta Mladenovčana.

"Svog psa Blentu, prelepog crnog retrivera, našla sam mrtvog u dvorištu porodične kuće" - priča Mladenovčanka koja stanuje u centru. "Sa tragovima žute smeše na njušci pronašla sam ga nedaleko od vrata. Nije mu bilo pomoći. Nedugo potom, saznala sam od komšinice da su i njenog ljubimca otrovali iste večeri. Posle smo našle još tri otrovane lutalice. Svi su imali žutu smešu na njuškicama".

Blenta i jedna lutalica su uginuli, dok se ostala tri psa bore za život. O njima brinu dve komšinice.

Kako navode iz "Veterine Beograd", njihovoj službi prijavljen je samo jedan slučaj trovanja, i to vlasničkog psa.

Apeluju na Mladenovčane da prijave sve uginule četvoronošce, ili pokušaje trovanja, kako bi njihove službe mogle na vreme da reaguju.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track