MINISTARKA MIHAJLOVIĆ POVODOM PROTESTA PREVOZNIKA: Vozači kombija ne moraju da ostanu bez posla
Foto: Beta

Reagovanje

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ POVODOM PROTESTA PREVOZNIKA: Vozači kombija ne moraju da ostanu bez posla

Beograd -

BEOGRAD - Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je povodom protesta kombi prevoznika u Beogradu, da nema razloga da se Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ne primenjuje i da država ne može da dozvoli da neko ne poštuje zakon.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, navela da niko od vozača kombija ne mora da ostane bez posla, "jer sve firme koje se danas bave kombi prevozom imaju mogućnost da se najkraćem roku registruju i počnu da rade u skladu sa zakonom".

Foto: Tanjug Dimitrije Goll
Foto: Tanjug Dimitrije Goll

U Ministarstvu su ranije danas kao mogućnost naveli da vlasnici kombija mogu da kupe mini autobuse koji su veći za nekoliko sedišta, registruju tu delatnost i bave se prevozom.

U Ministarstvu su kazali i da su kombi prevoznici prethodnih 20 godina poslovali nelegalno, a Mihajlović je navela da vanlinijski kombi prevoz nije bio dozvoljen ni prema ranijim zakonima i da je privrednicima bilo ostavljeno godinu i po dana da se pripreme za zakon čija primena počinje 12. februara.

Ministarka je dodala da država godišnje izgubi oko 55 miliona evra u oblasti drumskog transporta zbog sive ekonomije.

Foto: Tanjug Dimitrije Goll
Foto: Tanjug Dimitrije Goll

Ona je rekla i da je kombi putničko vozilo koje ne može obavljati medjugradski i medjunarodni prevoz putnika.

Oko 150 vozila i 200 prevoznika učestvovalo je danas u Beogradu u protestnoj vožnji kombi prevoznika koji traže odlaganje primene a potom i promenu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji im, kako tvrde, onemogućava da rade.

BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PROTEST KOMBI PREVOZNIKA: Država nam uskraćuje pravo na rad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track