Najnovije vesti

NESTAŠICA U POLICIJSKIM STANICAMA: Nema kartona za prijavu stranaca, pa građani moraju da ih kupe

Na Zvezdari i Voždovcu

NESTAŠICA U POLICIJSKIM STANICAMA: Nema kartona za prijavu stranaca, pa građani moraju da ih kupe

Beograd

BEOGRAD - U policijskim stanicama u beogradskim opštinama Zvezdara i Voždovac nema kartona za prijavu stranaca, pa građani koji žele da prijave svoje goste iz inostranstva moraju da kupe te formulare.

U policijskoj stanici na Voždovcu u Ulici Stefana Prvovenčanog rečeno je da kartona nema oko dve sedmice. Oni građane upućuju u knjižaru "Službenog glasnika" u Ulici vojvode Stepe, uz napomenu da formular košta nekoliko dinara.

Ista situacija je i Policijskoj stanici u Ulici Milana Rakića na Zvezdari, ali je tamo strankama ostavljena mogućnost da im se na šalteru AMSS popune kartoni po ceni od 180 dinara.

Prema Zakonu o strancima, pravna i fizička lica koja pružaju usluge smeštaja strancima uz naknadu, kao i lica kod kojih stranci dolaze u posetu, dužna su da nadležnom organu prijave boravak stranaca u roku od 24 časa od časa pružanja usluge smeštaja strancu, odnosno od časa dolaska stranca u posetu.

Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 25.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice koje nadležnom organu ne prijavi boravak stranaca u roku od 24 časa od časa dolaska stranca u posetu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.02.2014

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...