STIŽU GOSTI IZ CELOG SVETA: Dani Vranja u Beogradu
Foto: Tatjana Stamenković

Merak i vranjski specijaliteti

STIŽU GOSTI IZ CELOG SVETA: Dani Vranja u Beogradu

Beograd -

Tradicionalni "Dani Vranja" u Beogradu ove godine biće održani 17. i 18. marta u organizaciji Zavičajnog udruženja Vranjanaca u Beogradu "Žuto cveće".

Očekuju se gosti iz Australije, Švajcarske, Amerike, ljudi koji su poreklom iz Vranja. Vranjske večeri i imaju za cilj povezivanje Vranjanaca koji žive van Vranja, svuda u svetu.

Sekretar udruženja “Žuto cveće”, Goran Stanković za Kurir kaže da će Vranjsko veče biti organizovano u Maloj sali Doma vojske.

Foto: T. Stamenković
Foto: T. Stamenković

- Biće specijaliteta - vranjske, pite, samse koje će moći da degustiraju posetioci manifestacije. Očekujemo goste i iz inostranstva Švajcarske, Amerike, Australije - najavljuje Stanković.

U kulturno-umetničkom program koji će prema rečima organizatora, trajati do zore, učestvuju duvački orkestar Nenada Mladenovića, orkestar "Infuzija 5", pevači Ivana Tasić, Čeda Marković i Branimir Stošić Kace. Odlomke iz “Koštane” će govoriti glumac Dragan Stanković sa folklornim ansamblom, koji će voditi ceo program.

Foto: T. Stamenković
Foto: T. Stamenković

Stanković kaže da će u subotu gosti “Dana Vranja” biti gradonačelnik Slobodan Milenković, članovi Gradskog veća kao i druge zvanice. - Sa direktorom TO Beograd razgovarali smo da uđemo I na kartu Grada Beograda, da budemo jedna od ponuda grada Beograda, jer mi nismo samo vranjski već smo i srpski brend, muzikom, hranom kulturom. Vranje će prvi put ove godine biti predstavljeno performansom na otvorenom, u Knez Mihailovoj ulici, u subotu od 11 do 12 časova.

Foto: T. Stamenković
Foto: T. Stamenković

(T. Stamenković/Foto: T Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track