U DOMU OMLADINE: Festival zdravlja 5. i 6. aprila u Beogradu
Foto: Shutterstock

Više od 80 izlagača

U DOMU OMLADINE: Festival zdravlja 5. i 6. aprila u Beogradu

Beograd -

BEOGRAD - Festival zdravlja u Beogradu na kojem će učestvovati više od 80 izlagača biće održan 5. i 6. aprila u Domu omladine, najavili su danas organizatori.

Direktorka Festivala Mima Fazlagić rekla je na konferenciji za novinare da posetioce očekuje veliki broj predavanja, dešavanja na bini, degustacija zdrave hrane i mnogo besplatnih pregleda opšteg zdravstvenog stanja, merenja nivoa šećera u krvi kao i ultrazvučnih pregleda.

"Građani će ovde moći da se informišu o zdravim stilovima života, borbi protiv neracionalne upotrebe antibiotika, savremenoj dijagnostici u ranom otkrivanju bolesti i upotrebi aplikacija za sportske aktivnosti", istakla je Fazlagić.

Ona je dodala da će 15. po redu Festival zdravlja biti podeljen u nekoliko 'zona', pa će tako posetiocima biti lakše da pronadju oblast koja ih interesuje.

Direktor klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović rekao je da je svrha ovakvih susreta da se podigne svest javnosti o opasnostima koje svakodnevno nastaju.

"Otpornost bakterija u svetu je sve veća, te stoga zahteva borbu protiv neracionalne upotrebe antibiotika, a festival je jedan od načina da se znanje o tome proširi van struke", istakao je Stevanović.

Direktor Affidea dijagnostičkog centra u Beogradu, generalnog sponzora Festivala, Marijan Bilić rekao je da je ulaz besplatan i da će posetioci dobijati vaučere sa popustom za pregled na najsavremenijoj magnetnoj rezonanci i za pregled dojki.

Glavni promoter Festivala Zdravlja Nada Macura je istakla da je cilj Festivala zdravlja da se gradjanima približe savremene metode lečenja i napredak u medicinskoj tehnologiji.

Zdravstvenim radnicima će biti omogućeno besplatno prisustvovanje akreditovanim predavanjima za koje će dobijati bodove za obnavljanje licence.

Radno vreme Festivala je od 10 do 20 časova.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SMRŠAO BEZ DIJETE: Ovo je program za 45 kg manje za pet meseci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track