(FOTO) MALIŠANI UŽIVALI U PROLEĆNOM SUNCU I ZABAVI: Dečja karnevalska povorka u Rakovici
Foto: Beoinfo

(FOTO) MALIŠANI UŽIVALI U PROLEĆNOM SUNCU I ZABAVI: Dečja karnevalska povorka u Rakovici

Beograd -

BEOGRAD - Prvog dana, petog Rakovičkog karnevala održana je Dečja karnevalska povorka, saopšteno je iz te opštine.

Ulicom patrijarha Joanikija na Vidikovcu, pred velikim brojem posetilaca, prodefilovalo je 29 dečjih karnevalskih grupa sastavljenih od mališana iz rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola, kao i karnevalske grupe iz Bele Crkve, Lajkovca i Vršca.

Uvodnu tačku tradicionalno su imale mažoretkinje i bubnjari iz Bele Crkve.Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Opštine Rakovica Vladan Kocić koji je poželeo dobrodošlicu i dobar provod karnevalistima i posetiocima.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Prisutnima su se obratili i potpredsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) Josip Silov, kao i menadžer Rakovičkog karnevala Aleksandar Vasović.Na trasi dugoj 800 metara, karnvalske grupe su na tri bine izvodile performanse u trajanju do tri minuta. Glavni performans mališani su izvodili kod glavne bine, gde su ih ocenjivali članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), čiji je Rakovica karneval član od 2013. godine.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Članovi FECC-a karnevalske grupe su ocenjivali u četiri kategorije. Ocenjivani su opšti utisak, najbolji kostimi, performans karnevalske grupe i najbrojnija karnevalska grupa.Sutra u podne, kada je na programu Međunarodni karneval, pročitaće se imena pobednika Dečje karnevalske povorke. Najbolje dečje grupe predstavljaće Rakovički karneval na karnevalima u zemlji i inostranstvu, navodi se u saopštenju.

Rakovički karneval se nastavlja sutra, kada će, tačno u podne, na istom mestu (Ulica patrijarha Joanikija), biti održan Međunarodni karneval. Na Međunarodnom karnevalu učestvovaće oko 40 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Od inostranih gostiju učestvovaće grupe iz Arube, Rusije, Austrije, Italije, Nemačke Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

Gradska opština Rakovica poziva sve građane da se i sutra u podne pridruže manifestaciji i uživaju u drugom danu Rakovičkog karnevala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track