(FOTO) MALI APELUJE: Ne šarajte zidove u svom domu koji se zove Beograd
Foto: Beoinfo

Uklanjanje grafita u Vlajkovićevoj

(FOTO) MALI APELUJE: Ne šarajte zidove u svom domu koji se zove Beograd

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas akciji uklanjanja grafita u Vlajkovićevoj ulici.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Mali je razgovarao sa radnicima JKP „Beograd-put” koji su uklonili grafite nastale tokom protesta u poslednjih nekoliko dana, kao i one koji se nalaze na zgradama u prestonici već duže vreme.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

- Svaki čovek ima demokratsko pravo da izrazi svoje mišljenje ili nezadovoljstvo. Ukoliko je potrebno, može to pravo da iskoristi i na ulicama Beograda, ali niko nema pravo da ruži i uništava fasade našeg grada. Apelujem na sve mlade da se ponašaju kulturno i čuvaju grad, kako bismo izbegli ovaj govor mržnje uperen prema bilo kome - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

On je naglasio da fasade treba da se čuvaju, a ne da se po njima ispisuju grafiti, kao i da poruke mržnje svakako ne bi trebalo da budu nešto po čemu je Beograd poznat.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

- Beograd je otvoren, kosmopolitski grad i mi se tokom poslednjih godina borimo upravo protiv ovakvih stvari, odnosno protiv svakog oblika diskriminacije. Ako smo u budžetu uspeli da napravimo prostor i izdvojimo sredstva za popravku i renoviranje skoro 200 fasada ove godine, onda ne bi trebalo da ih ružimo na ovaj način. Ovo je grad svih nas i trebalo bi da se ponašamo u skladu sa time. Pravo na proteste niko nikome ne može da oduzme, ali pravo na civilizovano ponašanje je svačiji lični izbor. Siguran sam da niko od tih mladih ljudi ne šara zidove u svom stanu, zato nemojte da šarate zidove u svom domu koji se zove Beograd - dodao je gradonačelnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track