(VIDEO) NIJE SE ZNALO KO KOGA GRIZE: Opšta tuča u ZOO-vrtu u Beogradu!
Foto: Zorana Jevtić

Na Veliku subotu

(VIDEO) NIJE SE ZNALO KO KOGA GRIZE: Opšta tuča u ZOO-vrtu u Beogradu!

Beograd -

Opšta tuča u Zoološkom vrtu, prilikom koje je letelo krzno i nije se znalo ko koga grize, izbila je na Veliku subotu između nekolicine majmuna, a mogući povod je ljubomora zbog najlepše majmunice u kavezu.

Naime, četvorica mužjaka upustila su se u agresivnu borbu od koje je odzvanjala čitava zgrada.

Verući se po kavezu, udarali su se iz sve snage pesnicama i vrebali dobru priliku da jedan drugog ugrizu ili počupaju. Besne grimase i krici trebalo je da prestraše protivnike, ali su uplašeniji ostali začuđeni posetioci koji su samo želeli da u Zoo vrtu provedu mirno popodne. Ipak, jedan od njih nije propustio priliku da sve to snimi mobilnim telefonom.

Koji je majmun na kraju trijumfovao, ne zna se, ali pobednosni alfa mužjak je dlakavoj lepotici sigurno stigao i modar i izujedan.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Inače, ženke majmuna imaju običaj da namerno isprovociraju mužjake da se pobiju, ne bi li dokazali "ko je veće muško".

One manipulišu njima tako što najveće i najsnažnije mužjake, koji su se pokazali kao najbolji u borbi i pronalaženju hrane, često češkaju i vabe, dok su agresivne i hladne prema onima koji se nisu upuštali u bitku sa rivalima.

Ovo navodi potisnute majmune da se u sledećoj borbi vatrenije bore, baš kao što i pažnja ukazana pobedonosnim mužjacima njih tera da se opet pokažu na delu.

Oba pristupa su korisna za majmunsko društvo, smatraju stručnjaci, jer doprinose osvajanju teritorije i hrane, a samim tim i šansu ženki da rode više mladih.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASMEJAO MU SE U LICE: Ovo je dokaz da majmun bolje igra stoni tenis od čoveka

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track