BLIŽI SE KRAJ REKONSTRUKCIJE LJUTICE BOGDANA: Uskoro gotovi radovi i na Obilićevom vencu i Slaviji
Foto: Beoinfo

Dobre vesti za Beograđane

BLIŽI SE KRAJ REKONSTRUKCIJE LJUTICE BOGDANA: Uskoro gotovi radovi i na Obilićevom vencu i Slaviji

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović obišli su danas radove na rekonstrukciji Ulice Ljutice Bogdana, na delu od Sokobanjske do Ulice dr Milutina Ivkovića.

Vesić je istakao da će radovi, vrednosti 65 miliona dinara, obuhvatiti 600 metara ka Autokomandi, budući da je gornji deo rekonstruisan prošle godine. On je najavio da će kompletni radovi biti završeni do 20. maja, odnosno da će sve biti gotovo do fudbalske utakmice Srbije i Velsa, koja se igra 11. juna.

Foto: BeoinfoRadovi će, prema njegovim rečima, obuhvatiti potpunu zamenu kolovozne konstrukcije, rekonstrukciju trotoara i taksi stajališta, izradu drenažnog sistema uz park, kao i novu vertikalnu i saobraćajnu signalizaciju.

– Ova ulica je bila u veoma lošem stanju. Nekada je ona bila porekrivena kockom preko koje je samo presvučen asfalt i zbog čega je bilo veoma teško voziti po njoj. Prošle godine je završena rekonstrukcija vodovodnih cevi na ovom potezu, a kuriozitet je da su nađene cevi i na samo 50 centimetara od površine, što je jasan znak da ih je neko nekad postavio nelegalno – istakao je gradski menadžer.On je podsetio da se to često dešava u Beogradu i da iz istog razloga kasni i rekonstrukcija Obilićevog venca ili radovi na fontani na Slaviji. Kako je precizirao, upravo zbog nelegalnih vodovodnih cevi, radovi na Obilićevom vencu biće završeni 1. juna, dok će garaža na tom mestu biti ponovo na raspolaganju građanima 1. jula, kao i zona od Sremske do kraja Maršla Birjuzova.Kada je reč o fontani na Slaviji, Vesić je istakao da je izvođač dobio mesec dana produžetka roka takođe zbog neucrtanih instalacija ispod same fontane, zbog čega će biti otvorena 6. juna, kada kreće i rekonstrukcija Ruzveltove, Slavije i Bulevara oslobođenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track