PROPAO JOŠ JEDAN KONKURS: Ada definitivno bez sladoleda!
Foto: Aleksandar Jovanović

Hvataju se za glavu

PROPAO JOŠ JEDAN KONKURS: Ada definitivno bez sladoleda!

Beograd -

Na najvećem beogradskom kupalištu ovog leta nećete moći da se osvežite kao dosad iz frižidera, jer nijedna firma nije htela da uplati 250.000 evra za zakup prostora

Sladoleda na najvećem beogradskom kupalištu ove godine neće biti! Uprkos novom smanjenju cene, ni nakon četvrtog konkursa niko se nije odazvao na tender JP „Ada Ciganlija“ radi zakupa prostora za rashladne uređaje.Vreli letnji dani ove godine bi na „beogradskom moru“ mogli da proteknu bez omiljene poslastice. Kako stvari stoje, prodavci sladoleda digli su ruke od najskupljeg kvadrata u gradu.

Na prvom nadmetanju cena iznajmljivanja prostora za frižidere iznosila je 300.000 evra, ali kako se nijedna firmi nije odazvala, na Adi su odlučili da iz kruga u krug smanjuju iznos kako bi privukli ponuđača. Međutim, i nakon četvrtog sniženja 22 lokacije ostale su bez zakupca. Poslednji iznos, od 250.000 evra, nije zadovoljio zahteve sladoledžija.

- U proteklim godinama javnom pozivu odazivalo se više firmi, međutim, ove sezone ni nakon četiri kruga nismo primili nijednu ponudu.

Cena zakupa drastično je smanjena u odnosu na lani. Tokom godina dešavalo se da dve firme zakupe ponuđene lokacije, te da svaka „pokriva“ po jednu stranu jezera - objašnjavaju nam iz JP „Ada Ciganlija“ i dodaju da su ovakvim razvojem događaja neprijatno iznenađeni.

Još uvek je neizvesno da li će do novog kruga javnog poziva doći, a kako saznajemo na Adi - nepredviđena rupa u budžetu mogla bi da se odrazi na predstojeću sezonu.U celoj priči profitiraće vlasnici šezdesetak kafića. Oni će sigurno iskoristiti ovaj propust uprave Ade Ciganlije da postave frižidere u bašte ili ispred svojih lokala.

Danas tenderFRKA I NA KALEMEGDANUJavno nadmetanje za devet mesta za frižidere na Kalemegdanu zakazano je za danas, a dvogodišnji zakup po sanduku iznosiće najmanje 850.000 dinara. Ukupno početna cena za svih devet lokacija je 7,65 miliona dinara, a učesnicima nije bio ograničen broj prijava.Moralo se

POMEREN I POČETAK SEZONE KUPANJASezona kupanja će na Adi Ciganliji umesto 10. juna, kako je bilo uobičajeno, početi dve do tri nedelje kasnije.- Sezona je pomerena zbog Evropskog prvenstva za juniore i seniore u kajaku, koje će se održati od 19. do 25. juna. Prethodno se na Adi održava i Svetski kup u kajaku, od 28. maja do 4. juna - objašnjavaju iz JP „Ada Ciganlija“.

Cene za frižidereKVADRAT NA ADI NAJSKUPLJIIznajmljivanje pojedinačnog mesta na Adi iznosi nešto više od 1.420.000 dinaraNa Dedinju pojedinačno mesto za frižider iznosi 230.000 dinaraNa Trgu Slavija košta 245.000 dinaraU Deligradskoj ulici 30.000 dinaraNa Čukarici od 120.000 do 240.000 dinaraNa „Galetu“ 150.000 dinaraNa aerodromu „Nikola Tesla“ 750.000 dinara

Danilo Krša

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track