Teško povređen pešak na auto-putu kod Steka

Hitna pomoć

Teško povređen pešak na auto-putu kod Steka

Beograd -
Muškarac između 35 i 40 godina bez svesti je prevezen u Urgentni centar i postoji sumnja da je zadobio prelom baze lobanje, tešku povredu koja je povezana sa opasnošću po život

BEOGRAD - Jedan muškarac je kao pešak u saobraćaju teško povređen sinoć oko 21.10 časova na auto-putu u Beogradu, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U nesreći, koja se dogodila u blizini "Steka", nadvožnjaka i zgrade Hitne pomoći, teško je povređen muškarac između 35 i 40 godina, rekla je Macura.

On je bio bez svesti i postoji sumnja da je zadobio prelom baze lobanje, tešku povredu koja je povezana sa opasnošću po život, istakla je Macura. Teško povređeni pešak je zbrinut na licu mesta i prevezen na Odeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, kazala je Macura.

Na Obrenovačkom putu oko 21.25 časova na parkingu muškarac starosti oko 60 godina zadobio je povredu iz vatrenog oružja i prostrelnu ranu u slepoočnom delu glave.

Do sada nije utvrđeno da li je posredi pokušaj samoubistva, rekla je Macura. On je bio bez svesti i prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, kazala je Macura.

Nešto posle 21 časa u Ulici Goce Delčeva pretučena je ženska osoba koja je sa prelomom nosa i povredom glave prevezena u Urgentni centar, rekla je Macura.

Oko 21.30 časova u Vinogradskoj ulici biciklista koji je navodno bio alkoholisan zadobio je povredu glave i prevezen je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći obavila 95 intervencija od kojih 18 na javnom mestu, a za 24 sata 236 intervencija od kojih 76 na javnom mestu, precizirala je Macura.

Na Adi Ciganliji je obavljeno desetak intervencija, a jedna starija žena je imala šlog i prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.Lekarima su se najčešće javljale osobe sa hipertenzijom i psihijatrijski bolesnici, srčani i astmatičari, navela je Macura.

Macura je apelovala na građane da u najtoplijem delu dana izbegavaju izlazak iz svojih kuća, odnosno da budu u debeloj hladovini. Ona je preporučila šetnje ujutro i uveče, zaštita glave i kože, adekvatnu odeća i obuća, uzimanje tečnosti i nošenje bočice sa vodom.

Macura je savetovala i oprez na kupalištima i da kupači ne bi trebalo da pregrejani ulaze u vodu, a neplivači ne bi trebalo da ulaze u vodu, nego samo da se tuširaju.U stanu bi trebalo napraviti takvu klimu gde razlika između unutrašnje i spoljne temperature iznosi od osam do 10 stepeni, istakla je Macura. Ujutro i noću potrebno je otvarati prozore i provetravati prostorije u kojima se boravi poručila je Macura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track