Najnovije vesti

PRIPREME ZA LETNJU SEZONU: Obimni radovi u Makišu za vikend, Beograd bez vode!
Foto: JKP Beogradski Vodovod

Biće čupavo

PRIPREME ZA LETNJU SEZONU: Obimni radovi u Makišu za vikend, Beograd bez vode!

Beograd

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” sprovešće tokom narednog vikenda, 27. i 28. maja, obimne radove na postrojenju za proizvodnju vode „Makiš” u sklopu priprema za letnju sezonu.

Radovi su neophodni jer za rezultat imaju povećanje pouzdanosti i efikasnosti rada ovog postrojenja, ali i zato što godinama ništa nije rađeno na održavanju sistema i kako tokom leta kvalitet vode ne bi bio doveden u pitanje.

Iz ovog preduzeća saopštavaju da su se u odluci da radovi budu tokom jednog vikenda, a ne u fazama, rukovodili upravo time da za vikend nema nastave u školama, kao i da potrošači budu što manje oštećeni, a da za kratko vreme bude odrađeno sve što je planirano.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” se izvinjava svim potrošačima koji će zbog ovih radova ostati bez vode i moli ih da budu strpljivi, jer će nakon završetka posla biti obezbeđena kontinuirana snabdevenost sa boljim pritiskom, kao i da će se na taj način smanjiti mogućnost čestih kvarova.

Za prioritetne potrošače, škole i bolnice, biće obezbeđene cisterne, a građanima se preporučuje da obezbede potrebne količine vode.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrošači će tokom radova u Makišu imati snabdevanje vodom prema sledećem rasporedu:

1) Od subote, 27. maja, od 06.00 sati do nedelje, 28. maja, do 18.00 sati bez vode će ostati potrošači u sledećim naseljima:- južni deo distributivnog sistema - Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Nenadovac, Dražanovac, Glumčevo brdo, Stara Lipovica, Plandište, Selo Guncati, Srednji kraj, Stražarija, Karaula, Gaj, Ravni gaj, Meljak, Baćevac,Šiljakovac, Vranić, Taraiš, Boždarevac, Veliki Borak, Leskovac, Stepojevac, Resnik i Barajevo;

- leva obala Dunava  - Borča, Ovča, Krnjača i Kotež;

- Podavalska naselja - Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Toranj Avala, Pinosava i Beli Potok,

- leva obala Save – cremska sela (Boljevci, Progar, Jakovo, Bečmen i Petrovčić).2) Od subote, 27. maja, od 12.00 sati do nedelje, 28. maja, do 12.00 sati bez vode će ostati potrošači u sledećim naseljima:

- viši delovi Banovog brda, Žarkova i Železnika;

-  Cerak, Cerak vinogradi, Vidikovac, Labudovo i Petlovo brdo.

3) U subotu, 27. maja, od 06.00 do 12.00 sati umanjen pritisak osetiće potrošači u svim ostalim gradskim naseljima, osim potrošača u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.

4) Od subote, 27. maja, od 12.00 sati do nedelje, 28. maja, do 12.00 sati umanjen pritisak i povremene prekide u vodosnabdevanju osetiće sva ostala gradska naselja osim potrošača u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.

5) Od subote, 27. maja, od 12.00 sati do nedelje, 28. maja, do 08.00 sati umanjen pritisak osetiće potrošači na višim spratovima u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.

Iz ovog preduzeća mole građane da, tokom izvođenja radova na PP „Makiš”, vodu koriste što racionalnije, samo za najosnovnije potrebe.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606.

(Foto: JKP BVK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Poslušajte poruku majke čiji se sin obesio zbog nasilnika

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...