(FOTO) Sportsko sabranje otvoreno Dečjom litijom kroz Beograd

Velika dečja manifestacija

(FOTO) Sportsko sabranje otvoreno Dečjom litijom kroz Beograd

Beograd -

Preko hiljadu dece sportista Svete Srbije i njihovih vršnjaka iz osnovnih škola Gradskih opština Palilule i Čukarice ukrasili su ovu prelepu povorku koja je centralnim ulicama Beograda od Vaznesenjske do Saborne crkve okupila verni narod svih starosnih dobi

Četvrto Sportsko sabranje Svete Srbije otvoreno je u četvrtak prelepom Dečjom litijom koja se održala u sklopu velike Spasovdanske litije, a povodom Krsne slave Grada Beograda.

Preko hiljadu dece sportista Svete Srbije i njihovih vršnjaka iz osnovnih škola Gradskih opština Palilule i Čukarice ukrasili su ovu prelepu povorku koja je centralnim ulicama Beograda od Vaznesenjske do Saborne crkve okupila verni narod svih starosnih dobi.

Želeći da daju i svoj doprinos u obeležavanju ovako velikog dana naše prestonice, deca su uz pesmu i osmehe u litiji koju je predvodio patrijarh srpski Irinej išli rame uz rame sa predstavnicima vojske, policije i bogoslovima.

U nedelju 28. maja na Adi Ciganili na centralnom danu Sportskog sabranja biće veoma bogat sportski i kulturni program.

Dan će početi Svetom liturgijom koju će služiti patrijarh Irinej, a posle toga u kuturno-umetničkom programu učestvovaće: Lena Kovačević, Bojan Marović, Sergej Ćetković, Boris Režak, Željko Vasić, Davor Jovanović, Biljana Krstić i Bistrik, KUD ”Talija”, Dečji hor ”Zvonce” i mnogi drugi.

Zas to vreme deca će moći da oprobaju svoje sportske veštine, a i da se upoznaju sa novim, na preko 40 sportskih stanica.

Sportska tema ovogodišnjeg Sabranja je kraljica svih sportova - atletika - koja će imati najveću sportsku stanicu i na kojoj je Atletski savez Srbije pripremio izvrstan program. Kao promoter ovogodišnjeg Sportskog sabranja pojaviće se i naša zlatna atletičarka Ivana Španović.

U 15 časova na glavnom terenu Atletske sportske stanice, poels takmičarskog dela, održaće se i egzibicija pod nazivom ”Poznati skaču”, gde će se desetak naših poznatih ličnosti oprobati u atletskoj disciplini ”skok u vis”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track