Najnovije vesti

UPIS U OBDANIŠTA Gak: Do 3.000 slobodnih mesta u privatnim vrtićima
Foto: Zorana Jevtić

UPIS U OBDANIŠTA Gak: Do 3.000 slobodnih mesta u privatnim vrtićima

Beograd

BEOGRAD - U privatne vrtiće u Beogradu ove godine moći će da se upiše između 2.000 i 3.000 dece koja ne uspeju da dobiju mesto u državnim predškolskim ustanovama, a kojima će Grad Beograd refundirati deo troškova, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

"Više od 23.000 podnetih zahteva za vrtiće je rekord, to je veliko opterećenje, ali saradnjom sa privatnim vrtićima, projektom 'Mreža škola' i proširivanjem postojećih vrtića smanjivaćemo listu čekanja", rekao je Gak.

On je istakao da nije iznenađen brojem prijava, ali da je sada najveća odgovornost na upisnim komisijama kako bi i proces upisa, kao i konkurs, bio završen fer, transparentno i po utvrđenim kriterijumima, preneo je Beoinfo.

"Svi smo osetljivi kada su deca u pitanju i jednom mora da se prestane sa upisom na poziv. Sada očekujem da se proveri dokumentacija roditelja, a da se onda pravedno napravi i lista", istakao je Gak.

On je rekao da očekuje da će tokom leta biti gotova projektna dokumentacija za prenamenu škola za predškolce, za šta je novac već obezbeđen a, kako je istakao, tri škole, po jedna na Zvezdari, Paliluli i Savskom vencu već imaju spremnu dokumentaciju.Ovo je način da rešimo problem nedostajućih mesta za vrtiće u Beogradu, zaključio je Gak.

(Tanjug/Studio B)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...