Najnovije vesti

DANI VOJVODINE U BEOGRADU: Salaši i vina sve popularniji među Beograđanima
Foto: Nebojša Mandić

SKUPŠTINA GRADA

DANI VOJVODINE U BEOGRADU: Salaši i vina sve popularniji među Beograđanima

Beograd

BEOGRAD - Turistička organizacija Vojvodine je danas u Skupštini grada Beograda, u okviru manifestacije "Dani Vojvodine", predstavila raznovrstan program kojim će Vojvođani, na nekoliko lokacija u Beogradu, predstaviti celokupnu turističku ponudu.

Prezentacija turističke ponude Vojvodine održaće se u petak na Trgu Republike u terminu od 12.00 do 19.00.

 

foto: Nebojša Mandić

"Vojvodina svakako jeste jedno od važnih turističkih destinacija za Beograđane, bilo da je to poseta salašima, Novom Sadu ili manastirima na Fruškoj gori. Sve zanimljivije takođe postaju i vinarije, i one male porodične, ali i one koje mogu da ugoste veće grupe", izjavila je Nataša Pavlović, direkotor turističke organizacije Vojvodine.

 

Osim Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Fruške Gore, Pavlović dodaje "Vojvodina je destinacija salaša, raznovrsne gastronomije, dobrih vina i mnogobrojnih događaja".

 

foto: Nebojša Mandić

"Veliko nam je zadovoljstvo da Beograđanima i njihovim gostima predstavimo sve lepote Vojvodine, te da pokažemo koliko mogućnosti za lep i prijatan odmor postoji", istakla je Pavlović.

 

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u 2016. godini

Vojvodinu je posetilo 8% više turista nego 2015. godine, i oni su ostvarili 13% više noćenja.

 

Od ukupnog broja, domaći turisti ostvare 59% noćenja.

 

Direktor TOB je ovom prilikom istakao značajnu saradnju s Turističkom

orgnizacijom Vojvodine, kao i sa Novim Sadom, najavivši pored već potpisanog sporazuma o saradnji sa glavnim adinistrativnim centrum AP Vojvodine, potpisivanje istog i sa TOV  u narednom periodu, istakavši činjenicu da je TOB značajan strateški partner Vojvodini.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...